Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Karslı: "Çağımızda, insanların özü ve sözü, içi ve dışı, niyeti ve davranışı arasındaki bütünlük kopmuştur"

20.04.2014 14:31

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İbrahim Hilmi Karslı, "Çağımızda, insanların özü ve sözü, içi ve dışı, niyeti ve davranışı arasındaki bütünlük kopmuştur" dedi.

Karslı, Pazaryeri İlçe Müftülüğü tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen "Hz. Peygamber din ve samimiyet" konulu konferansta, insanların samimiyet problemi yaşadığını belirterek, kendi iç dünyası ile davranışları arasındaki tutarlılığı kaybettiğini ifade etti.

İlişkilerin, samimiyetten ve doğallıktan uzaklaştığını belirten Karslı, şunları kaydetti:

"İnsanlar yaptıklarını severek ve inanarak yapmamaktadırlar, iç dünyalarından değil dış dünyanın yönlendirmesine göre hareket ediyorlar. Bizler bu dünyada tesadüfen bulunmuyoruz yaratılış sebebimiz Allah'a samimi bir kul olduğumuzu aldığımız her nefesin bir hesabı olduğunu asla unutmamalıyız. Yol ve nefis muhasebesi yapmalıyız. İç dünyamızın asla boşluk kabul etmiyor. Bu boşluk şeytan ve nefsimiz tarafından doldurulursa işimiz çok zorlaşır. Bu sebeple hayatımızın her anında nefsimiz ve şeytanla mücadele etmeliyiz. Günahlarla kirleniyoruz. Günahlardan arınma sevdası ile hayatımızı yaşamalıyız. Çağımızda, insanların özü ve sözü, içi ve dışı, niyeti ve davranışı arasındaki bütünlük kopmuştur."

İl Müftüsü Necati Akkuş'un konuşmasının ardından Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Karslı ve Akkuş'a vazo hediye etti. Programda, İmam Hatip Ortaokulu musiki korosu ney ve tambur eşliğinde ilahi ve kasideler okudu. - Bilecik

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement