Mamak'ta Görkemli Sünnet Şöleni - Son Dakika
Yerel

Mamak'ta Görkemli Sünnet Şöleni

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Sünnet Şöleni, Saimekadın Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi.

18.06.2012 15:51

Mamak Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Sünnet Şöleni, Saimekadın Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis üyeleri ve birim müdürlerinin katıldığı şölene halk da yoğun ilgi gösterdi. Şölen öncesi Amfi Tiyatro balonlarla ve bayraklarla süslendi. Sünnet kıyafetleri Mamak Belediyesi tarafından ücretsiz karşılanan 500 çocuk, Mamak Kültür Merkezi'nde steril bir ortamda uzman doktorlar tarafından gerçekleşecek sünnet operasyonu öncesinde aileleriyle birlikte geldikleri konser alanında Sevcan Orhan, Onur Şan ve Ankaralı Yasin'in söylediği şarkılara eşlik ederek eğlendi. Şölende sahneye ilk olarak Ankaralı Yasin çıktı. Ardından Türk halk müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan, söylediği birbirinden güzel türkülerle Mamaklıları coşturdu. Şölende sahneye çıkan son isim ise Kanal D'nin sevilen dizisi Akasya Durağı'nda 'Seyit' karakteriyle bir Urfalıyı canlandıran Türk halk müziği sanatçısı Onur Şan oldu. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Onur Şan, seslendirdiği türkülerle hem coştu hem coşturdu. İlgi nedeniyle tıklım tıklım dolan alanda hareketli türkülerde Mamaklılar halaylar çekti.

Sünnet Şöleni'nde erkekliğe ilk adımı atacak 500 miniği yalnız bırakmayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, konser alanını hınca hınç dolduran vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, "Mamak Belediye Başkanımızın sosyal belediyecilik adına organize ettiği bu şölende 500 çocuğumuz erkeliğe ilk adımı atıyor. Bugün şölen ve eğlence ile mutluluğun doruğa çıktığı an. Belediyecilik şehri imar etmek değildir. Halkın bir araya gelmesini sağlayıp etkinlikler yapmak, halkın gönlünü almaktır. Son yıllarda Mamak'ın imar yönüyle değişimini görüyoruz. Halkın gönlünü alacak çalışmaları yine Mamak'ta görüyoruz. Bugün sizin mutluluğunuza ortak olmak için aranızdayız. Sayın Başbakanımız yurt dışındalar, 'Mamaklı güzel kardeşlerime özel selamımı götürün, yavrularımıza sağlık dileklerimi iletiyorum' diye özel selamlarını ilettiler. Bu geceyi düzenleyen Mamak Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Şölende konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin de, "AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini Başkanımız tüm Mamaklılara sergiliyor. Devamı da biliyoruz ki gelecek. Sünnet olan çocuklarımızı da kutluyorum. Delikanlılığa ilk adımı atacak çocuklarımız umarım ileride güzel bir meslek sahibi olur ve ülkelerine hizmet ederler" diye konuştu.

İnsanların hayatlarındaki en önemli anlardan birisinin sünnet, diğerinin evlilik olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Akgül, sünnet olacak çocukların ailelerine "Allah mürüvvetlerini de göstersin" diyerek seslendi. Akgül, "Bugün hem bizim için hem de 500 aile için de özel bir gün. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde çocuklarımıza ve ailelerine şölenimizle sevinç yaşattık. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Mutlu günlerinde ailelerimizle birlikte olmaktan kıvanç duyduk. Geleneksel Sünnet Şölenimizi coşkuyla gerçekleştirdik. Erkekliğe ilk adımlarını atan çocuklarımıza hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mamak'ta Görkemli Sünnet Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement