Mardin Müftülüğü'nden Afgan Mültecilere Ramazan Paketi Yardımı - Son Dakika
Yerel

Mardin Müftülüğü'nden Afgan Mültecilere Ramazan Paketi Yardımı

Mardin Müftülüğü\'nden Afgan Mültecilere Ramazan Paketi Yardımı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e gelen Afgan mültecilere, Mardin Müftülüğü tarafından Ramazan paketi dağıtıldı.

23.07.2014 13:34

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin'e gelen Afgan mültecilere, Mardin Müftülüğü tarafından Ramazan paketi dağıtıldı.

Sağlık Müdürlüğü eski lojmanlarında kalan yaklaşık 40 Afgan aileye kendi aralarında topladıkları yardımları dağıtan Mardin İl Müftülüğü Vaizleri, kendilerinin yardımlaşmayı ve kimsesizlere sahip çıkmanın öneminden sürekli bahsettiklerini söyledi. Vaizler, "Toplumun örnek olarak gördüğü din görevlilerinin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğinin farkındayız. Bu yüzden Kur'an kursu öğretmenlerimizin de desteğiyle bir proje hazırlamak istedik. Amacımız yaklaşan bayramda ve diğer zaman dilimlerinde de kimsesizler ve zor durumda olanların her konuda bir nebzede olsa yaralarını sarmak istedik" dedi.

Bayram öncesi dağıtılan paketleri memnuniyetle karşılayan Afgan aileler Türkiye Cumhuriyeti devletine kendilerine sahip çıktıkları için teşekkür ederek, Mardin halkına gösterdikleri misafirperverlik dolayı minnet duyduklarını dile getirdi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Müftülüğü'nden Afgan Mültecilere Ramazan Paketi Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement