MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi

Isparta'da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş temsilcilikleri tarafından protesto edildi.

26.02.2014 15:24

Isparta'da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yasa Tasarısı, Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Eğitim-Sen), Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) temsilcilikleri tarafından protesto edildi.

Bedesten Çarşısı önünde toplanan sendika üyeleri, pankartlar açarak tasarıyı protesto etti. Sendika üyeleri adına Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali Balaban, Eğitim-İş Isparta Şube Sekreteri Durmuş Akyüz ve Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Rıfat Gürbüz basın açıklaması yaptı.

Balaban, yasa tasarısının onaylanması durumunda eğitimde tarihin en büyük tasfiyesinin yaşanacağını iddia ederek, "Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen onlarca sorunu olmasına rağmen, hükümet yangından mal kaçırır gibi hazırladığı bir torba yasa ile eğitimi bir kez daha kendi çıkarları ve siyasal hedefleri doğrultusunda yeniden biçimlendirmek istemektedir" dedi.

Durmuş da düzenleme ile öğretmenlerin iş güvencesinin yok olduğunu ileri sürerek yapılan düzenleme ile aday öğretmenlerin asil kadrolara geçişinin zorlaşacağını savundu. Gürbüz ise bu yasa ile eğitim sisteminin her açıdan denetim atına alındığını kaydetti.

Açıklamaların ardından bir süre slogan atan sendika üyeleri olaysız dağıldı. - Isparta

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MEB Yasa Tasarısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement