Mezitli Jacaranda Ağaçlarıyla Renklendi - Son Dakika
Yerel

Mezitli Jacaranda Ağaçlarıyla Renklendi

Mezitli Jacaranda Ağaçlarıyla Renklendi

Mezitli Belediyesi tarafından kamu, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yapılan ve Jacaranda ağaçlarından oluşan koruluklar, ’mor renkli’ çiçek açtı.

10.05.2016 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mezitli Belediyesi tarafından kamu, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yapılan ve Jacaranda ağaçlarından oluşan koruluklar, 'mor renkli' çiçek açtı.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan tarafından hayata geçirilen projeyle kısa sürede 20 farklı alanda toplamda 2 bin 473 adet Jacaranda cinsi fidan toprakla buluştu. Havaların ısınmasıyla birlikte Atatürk Mahallesi'nde bulunan koruluklarda ise Jacaranda ağaçları çiçek açmaya başladı. Ağaçlar, narin yoğun yaprakları ve mor renkli salkım şeklindeki çiçekleri ile büyüleyici bir görüntü sergiliyor.

Daha temiz bir hava, daha yeşil bir Mezitli için ilçenin dört bir yanına koruluk yaptıklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Bilindiği üzere ilçemizin birçok yerinde koruluk alanları oluşturduk. Birçok sivil toplum kuruluşlarını Mezitli'de aynı çatı altında topladık. Kendilerine alan verdik ve bu alanlarda Jacaranda cinsi ağaçlardan oluşan koruluk yapma imkanı sunduk. Toplamda 55 bin 619 metrekarelik alana dikilen fidanlarımız hızla büyüdü. Bir kısmı çiçek açtı. Ağaçlarımızın mor rengindeki hafif kokulu çiçekleriyle yaz aylarında vatandaşlarımıza huzur vermesini diliyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli Jacaranda Ağaçlarıyla Renklendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement