Muşlu Öğrenciler Varto'da - Son Dakika
Yerel

Muşlu Öğrenciler Varto'da

Muşlu Öğrenciler Varto\'da

Muşlu öğrenciler Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında “Doğamızı geziyoruz, tarihimizi tanıyoruz" projesi ile Varto'da gezilerde bulundular.

10.05.2014 13:48

Muşlu öğrenciler Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında "Doğamızı geziyoruz, tarihimizi tanıyoruz" projesi ile Varto'da gezilerde bulundular.

Muş'un çeşitli okullarından guruplar halinde gelen yaklaşık 50 ilköğretim okulu öğrencileri Varto merkezini gezerek ilçenin tarihi ve turistik yerlerinde incelemelerde bulundular. Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan rehber öğretmen Cumhur Sur, SODES kapsamında "Doğamızı geziyoruz, tarihimizi tanıyoruz" projesiyle gezinin birinci gününü Hamurpet göllerine çıkıldı. Yağmurdan dolayı konaklama gibi bir imkanımız olmadı. Gölleri gördükten sonra Varto ilçesine indik. Öğrencilerimizin Muş ilimizin ilçesi olan Varto ilçesini tanısınlar diye ilçeyi de gezmiş olduk. Yarın itibarı ile Bulanık ilçesinde tarihi ve turistik yerlere gezimiz olacak. Murat köprüsünde de bir mola vereceğiz. Öğrencilerimizle bu gün akşama doğruda Muştaki tarihi yerleri gezeceğiz. Türbe, yatır, cami, han hamam gibi yerleri çocuklarımıza tanıtacağız. Tarih öğretmenimiz Nemci Bulakçıbaşı tarafından hazırlanmış olup emeğinden dolayı kendisine teşekkür ederim. Çocuklarımız Taşoluk merkezdeki bazı okullardan gelmişler. Bunlar bayağı gezip gördükleriyle hem bilgilendiler, hemde eğlendiler. Çocuklarımızın yüzlerine baktığımda gerçekten memnun olduklarını görüyorum. Bu konuda emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ederim"dedi.

Öğrenciler Varto ilçesini gezdikten sonra Muş'a gitmek üzere ilçeden ayrıldılar. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muşlu Öğrenciler Varto'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement