Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş Açıklaması

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, "Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması önceliğimiz. Juliopolis Antik Kenti'ni turizme kazandırmalıyız" dedi.

25.08.2015 14:00

Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş, "Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması önceliğimiz. Juliopolis Antik Kenti'ni turizme kazandırmalıyız" dedi.

Öntaş, kendilerinden önceki dönemde Nallıhan Belediyesinin de üyesi olduğu "İpekyolu Belediyeler Birliği"nin kurulduğunu anımsattı.

İpekyolu Belediyeler Birliği'nin çalışmalarına değinen Öntaş, "Başkent Ankara'nın batıya açılan kapısı konumundaki Ayaş'tan başlayarak, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Seben, Göynük, Taraklı ve Sapanca'ya kadar uzanan koridorda İpekyolu'nu canlandırma çabasındayız. Bunun için de İpekyolu Belediyeler Birliği çalışma içinde. Bu koridorun canlandırılmasıyla, tarihi İpekyolu üzerinde bulunan ilçeler oldukça ilgi görürken, hanlara hamamlara olan ilgi giderek artacak" diye konuştu.

İpek Yolu üzerinde bulunan Çayırhan Mahallesi'nin Juliopolis Antik Kenti ile 5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğuna değinen Öntaş, şunları kaydetti:

"5 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Juliopolis Antik Kenti, başlı başına görülmeye değer bir antik kent. Şimdiye kadar burada yapılan kazılarda 450'nin üzerinde mezar odası açıldı. Bu mezar odaları 5 ayrı tipte olup, lahit mezarlar, klineli mezarlar (içinde çoklu mezar odası bulunuyor), basit mezarlar, sanduka mezarlar gibi mezar odalarına ulaşıldı ayrıca kilise kalıntısına ulaşıldı. Antik kentin surları ortaya çıkarıldı. Tarihi İpek Yolu bilindiği gibi gerçekten tarihlerle dolu bir yol. Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü başkanlığında ve belediyemizin desteğiyle daha öncesinde sürdürdüğümüz kazılarda bu eserler ortaya çıkarılmıştı."

Juliopolis Antik Kenti'nde daha önceden yapılan kazılarda ortaya çıkarılan eserlerin Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilendiğini kaydeden Öntaş, "4 yıldır sürdürülen kazılarda ortaya çıkan 800 dolayında değerli eser, Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde Juliopolis Antik Kenti kazılarında ortaya çıkan eserler olarak sergileniyor, gerçekten görülmeye değer, çok kıymetli ve paha biçilemez eserler bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Öntaş, "Tarihi İpek Yolu'nun canlandırılması önceliğimiz. Juliopolis Antik Kenti'ni turizme kazandırmalıyız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Nallıhan Belediye Başkanı Öntaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement