Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Fidan Dikimi - Son Dakika
Yerel

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Fidan Dikimi

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Fidan Dikimi

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve yükümlüler ağaç dikti.

29.04.2014 11:54

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve yükümlüler ağaç dikti.

Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli ve yükümlüler Niğde Belediyesi Ağaçlandırma sahasında fidan dikimi yaptı.

2014 yılı içerisinde mahkeme kararı doğrultusunda hapis cezası yerine denetimli serbestlik tedbiri kapsamında haklarında ağaç dikim ve bakım tedbiri verilen yükümlüler, Niğde merkez ve ilçelerde toplam 716 adet fidanın dikimini denetimli serbestlik memurlarının gözetiminde gerçekleştirdi. Ayrıca haftalık periyotlarla sulama, çapa gibi bakım işlemlerini yapıyorlar.

Denetimli Serbestliğin tanımıyla ilgili açıklamada bulunan Niğde Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Akkaya, denetimli serbestlik tedbirine hükmedilen şüpheli, sanık ve hükümlülerin; toplum içinde denetim ve takibinin yapıldığı, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için ihtiyaç duyulan her türlü hizmet, program ve kaynakların sağlandığı alternatif bir ceza ve infaz sistemi olduğunu söyledi.

Müdür Akkaya, "Yükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışların düzeltilmesi, tekrar suç işlenmesinin önüne geçilmesi, suç işleyen kişilerin ıslahı ve bu şeklide topluma kazandırılarak toplumun korunması amacıyla eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında müdürlüğümüz tarafından personelimiz ve diğer kurumların katkılarıyla çeşitli faaliyetler yapılmaktadır. Ağaç dikim ve bakımda bu çalışmalara en güzel örneklerden birisidir" dedi. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden Fidan Dikimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement