Odunpazarı'nda Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesinin Açılışı Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nda Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesinin Açılışı Yapılacak

Odunpazarı\'nda Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesinin Açılışı Yapılacak

Odunpazarı Belediyesi, 15 Mayıs saat 17.00’de Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi’nin açılışını yapacak.

14.05.2016 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi, 15 Mayıs saat 17.00'de Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'nin açılışını yapacak.

Dede Mahallesi Şamlılar Sokak No: 1 adresinde bulunan Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'nin açılışı yapılacak. Müze için Tarihi Odunpazarı Bölgesi'nde bulunan Şamlıoğlu Konağı seçilirken, tarihi konakta Odunpazarı Belediyesi tarafından tadilatlar da yapıldı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'un girişimleriyle yapılan müzede, koleksiyonun büyük bir kısmını Gazeteci ve Televizyon Yapımcısı Tayfun Talipoğlu tarafından bağışlanan daktilolar oluşturuyor. İçinde Eskişehirli gazetecilerinde olduğu birçok bağışçının da daktilosunun bulunduğu müzede; Olivetti, Remington, Halda, Brother, Alpina, Facit gibi 50'den fazla daktilo markası ve çeşidi bulunuyor.

Müzede gazeteciler, siyasi liderler ve vatandaşların kullandığı tarihi daktilolar sergilenirken, Bülent Ecevit Balmumu heykeli ve daktilosunun bulunduğu oda ise müzede ön plana çıkan odalardan birisi oldu. Müzede ziyaretçilerin hatıra yazılar yazarak vakit geçirebilecekleri interaktif bir alan da oluşturuldu.

Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi pazartesi günleri hariç 10: 00-17: 00 saatleri arasında ziyarete açık olacak. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nda Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesinin Açılışı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement