Öğrencilere "Anlamlı Yaşam ve Mutluluk" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere "Anlamlı Yaşam ve Mutluluk" Anlatıldı

Kaman ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrencilere yönelik "Anlamlı Yaşam Bilinci ve Mutluluk" konulu seminer düzenlendi.

23.03.2014 11:45

Kaman ilçesinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu yurdunda kalan öğrencilere yönelik "Anlamlı Yaşam Bilinci ve Mutluluk" konulu seminer düzenlendi.

Yurdun toplantı salonunda eğitimci-yazar Bestami Çiftçi tarafından verilen seminere, öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çiftçi, insanın kendisini iyi tanıması, anlamlandırması ve kainatla iletişiminde benzer anlamlılığı yakalaması durumunda mutlu olabileceğini belirtti.

Mutluluğun sürekli olamayacağını ancak anlamlı yaklaşımın sürekli olabileceğini belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

"Anlamlı yaşamanın anahtar kelimeleri doğru bakış açısıyla doğru yorum, irade ve otokontroldür. Duygularını, dürtülerini, performansını ve aklını kontrol edebilen, ilerideki binlerce lezzeti, hazırdaki küçücük, ani ve fani lezzetlere tercih edebilen insanların daha mutlu, sosyal statü, yüksek gelir gibi durumlar bakımından daha iyi oldukları yapılan araştırmalarda ortaya konulmuştur. Aklımızı, isteklerimizi, duygularımızı ve öfkelerimizi kullanılması gereken doğru ve meşru yerlerde kullanır, irade ve otokontrol alışkanlığı da kazanırsak yaşamımızı anlamlı kılmış ve doğru zamanda doğru yerde mutluluğu tatmış oluruz." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere 'Anlamlı Yaşam ve Mutluluk' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement