Görme Engelli Sporcuların Futsal Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Görme Engelli Sporcuların Futsal Heyecanı

Görme Engelli Sporcuların Futsal Heyecanı

Ordu Valiliği Koordinasyonunda Ordu ili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında protokol ile görme engelli sporcular arasında futsal, okçuluk ve goalball etkinliği düzenlendi.

19.08.2014 18:04  Güncelleme: 09:57

Durugöl Spor Kompleksinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcısı Engin Avcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, Halk Sağlığı Şube Müdürü Çetin Gündoğdu, Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy, Ordu Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Vedat Yavuz katıldı.

Program kapsamında Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri görme engelli sporcular ile futsal maçı, okçuluk eğitimi almakta olan engellilerle ok atışları ve karma olarak goalball maçı yaptı.

Gözleri maske ile kapatılan protokol mensupları sahada zor anlar yaşadı. Maç, 2-1 görme engelli sporcuların başarısı ile sonuçlandı.

Maç sonrası, başarılı olan görme engelli sporculara madalya, faaliyetlere katkı sağlayan kurum amirlerine de plaketleri Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Balkanlıoğlu, görmeden futbol oynamanın zor olduğunu belirterek, "Bu kırk dakika boyunca bizimle başa baş mücadele eden görme engelli sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu maçın sonucunda da 2-1'lik galibiyeti hakkıyla elde ettiler" dedi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da "Engel bizim için var olan bir şey ama engeli engelsiz kılmak da yine bizlerin işidir" diye konuştu.

EDES kapsamında hazırlanan "Engel Tanımıyoruz" Projesi ile engelli vatandaşların hayata sarılmaları, geleceğe güvenle bakmaları, farkındalık yaratmaları ve engellilerin sosyal hayatına katılmaları, engelsiz bireylerin de engellilerin nasıl yaşadığını daha iyi anlamalarının sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görme Engelli Sporcuların Futsal Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement