Özel Sanko Koleji TÜBİTAK'ta İki Dalda Bölge Birincisi Oldu - Son Dakika
Yerel

Özel Sanko Koleji TÜBİTAK'ta İki Dalda Bölge Birincisi Oldu

Özel Sanko Koleji TÜBİTAK\'ta İki Dalda Bölge Birincisi Oldu

Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Özel Sanko Kolejinin fizik ve bilgisayar alanlarındaki iki projesi bölge birincisi oldu.

20.03.2014 17:36  Güncelleme: 17:58

TÜBİTAK tarafından yapılan 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda, Özel Sanko Koleji öğrencilerinin fizik ve bilgisayar alanlarındaki iki projesi bölge birincisi oldu.

Daha önce yapılan ilk elemelerde Gaziantep'ten 6 proje ile Mersin bölge sergisine davet edilen tek okul olan Sanko Koleji'nin, finalde yer alacak iki projesi 100 proje arasından bölge birinciliğine değer görüldü.

TÜBİTAK sonuçlarına göre, fizik dalında danışman Fizik Öğretmeni Hasan Gökhan Aslan rehberliğinde Oğulcan Ahi ve Muratcan Nacak 'Yerçekimsiz Ortamda Kütle Ölçümü' adlı projeleriyle, yerçekimsiz ortamlarda çalışabilen ve çok hassas ölçüm yapabilen yeni, ekonomik ve kullanışlı bir kütle ölçüm aygıtı tasarladı. Öğrenciler bu yolla uzay araştırmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bilgisayar dalında ise matematik öğretmeni Mehmet Başaran danışmanlığında Burak Erkılınç ve İsmet Erdem Demir'in, 'Görüntü İşleme Yöntemi ile En Kısa Yol Bulma Algoritması ve Yazılımı' adlı projeleri birinci oldu. Öğrenciler, kendi geliştirdikleri bir algoritma ve yazılım ile verilen herhangi bir harita veya yolu, görüntü işleme tekniği ile çözümleyerek en kısa yoldan, hedeflenen noktaya varmayı amaçlayan algoritma ve yazılım tasarladı.

Mersin bölge sergisinden bölge birinciliği ile ayrılan projeler, 4-7 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak Türkiye finallerinde yarışacak.

Sadece öğrenen değil araştıran, tasarlayan, analitik düşünebilen, üretken gençler yetiştirdiklerini belirten Özel Sanko Liseler Müdürü İhsan İçbudak, sağlanan elverişli çalışma ortamlarının iyi yapılandırılmış bir akademik içerikle sunulmasının öğrencilerinin başarılı olmasında önemli bir etken olduğunu vurguladı.

İçbudak, "Teknoloji ve bilişim çağında bilgisayar ve fizik gibi iki önemli dalda alınan bu ödül okulumuz adına gurur vericidir" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özel Sanko Koleji TÜBİTAK'ta İki Dalda Bölge Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement