Parkomat Görevlilerine Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri - Son Dakika
Yerel

Parkomat Görevlilerine Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri

Parkomat Görevlilerine Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi’nde görevli Psikolog Esra Yemez ve Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu tarafından parkomat görevlilerine toplumda engelli farkındalığı semineri verildi.

17.03.2015 14:29

Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nde görevli Psikolog Esra Yemez ve Proje Koordinatörü Münir Altıoğlu tarafından parkomat görevlilerine toplumda engelli farkındalığı semineri verildi.

Seminerde, engelli tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri ve engelli bireyler ile empati kurma konu başlıklarında aktarımda bulunulurken, işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından harfler, sayılar, günlük diyalog konuşmaları öğretildi. Uygulamaların eşlik ettiği çalışmada parkomat görevlilerinin katılımı sağlanarak engelli bireylerin dünyası, aktif yaşam içerinde karşılaştıkları güçlükler, doğru yardım teknikleri konularında bilgilendirme yapıldı.

Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi, Alanya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şubesi ve Alanya Kent Konseyi Engelsiz Kent Meclisi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Engelsiz Trafik Projesi" saha uygulaması sürecinde bilgilendirme ve broşür dağıtımı konularında parkomat görevlileri de sürece dahil edildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Parkomat Görevlilerine Toplumda Engelli Farkındalığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement