Poligonsuz Antrenmanla Dünya Şampiyonluğuna - Son Dakika
Yerel

Poligonsuz Antrenmanla Dünya Şampiyonluğuna

Poligonsuz Antrenmanla Dünya Şampiyonluğuna

Almanya'da düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda 50 metre tabanca kategorisinde altın madalya kazanan Ordulu Cevat Karagöl, antrenman sürecini milli takım kampları dışında poligonsuz geçirmesine karşın dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı Karagöl: "Antrenman eksiğimizi Milli Takım kamplarında değil, kendi poligonumuzda gidermeliyiz.

29.07.2014 11:10

HAYATİ AKÇAY - Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda 50 metre tabanca kategorisinde altın madalya kazanan Ordulu Cevat Karagöl, antrenman sürecini milli takım kampları dışında poligonsuz geçirmesine karşın dünya şampiyonluğuna ulaşmayı başardı.

Almanya'nın Sulh kentinde 18-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nı, bireyselde bir altın ve bir bronz, takım halinde ise bir bronz madalyayla tamamlayan milli atıcı Karagöl, bu başarısıyla Türkiye'nin, Dünya Atıcılık Şampiyonası tarihinde 50 metre tabanca kategorisinde ilk defa altın madalya kazanan sporcusu unvanına kavuştu.

Yakaladığı başarıyı AA muhabirine değerlendiren milli sporcu Karagöl, yaklaşık 10 yıl önce tesadüfen başladığı engelliler atıcılık sporunu imkansızlıklara rağmen sürdürmeye gayret gösterdiğini belirtti.

Kentte poligon olmamasının şampiyonalara hazırlanmasını olumsuz etkilediğini belirten Karagöl, şunları kaydetti:

"Bedensel engelliler dalında atıcılık sporuyla ilk kez 2004 yılında tanıştım. Başlangıçta sadece kulüp adına yarışmalara katılıyordum. İlerleyen süreçte milli takım düzeyine kadar yükselmeyi başardım. Silah adeta hayatımın bir parçası haline geldi. Başarıyı yakalama azmi ve disiplinli çalışma evresi beni buralara kadar taşıdı ama tabii ki bir eksiğimiz vardı. O eksik de Ordu'da profesyonel anlamda bir poligonun olmayışıydı. Dönemin valileri tarafından poligon sözü verilmesine rağmen talebimiz bir türlü gerçekleşemedi. Bugün 2014 yılında dünya şampiyonu oldum ancak halen antrenmanlarımızı yapacağımız bir poligon yok."

Başarı disiplinli çalışarak geldi

Ordu'da antrenmanlarını yapacak bir poligonun bulunmamasına rağmen disiplinli çalışarak dünya şampiyonluğuna kadar ulaşmayı başardığını anlatan Karagöl, şöyle devam etti:

"Bana hep, 'poligon olmadan bunu nasıl başardınız' diye soruyorlar. Ben de onlara başarının sırrının disiplinli ve düzenli çalışmaktan geçtiğini söylüyorum. Açıkçası ben Ordu'da bir poligon olması durumda yeni yetişen engelli atıcılarımızın çok daha güzel başarılara imza atacağına inanıyorum. 2016 yılında düzenlenecek olimpiyatlara daha iki yıl var. Ordu'ya poligon yapıldığında olimpiyatlara kendi tesislerimizde çalışıp üst düzey neticelerin alınacağına yürekten inanıyorum. Antrenman eksiğimizi milli takım kamplarında değil, kendi poligonumuzda gidermeliyiz. Detayları ise milli takım kamplarında oturtmalıyız. Çok güzel şartlarda antrenman yapmak ve şampiyonalara hazırlanmak artık bizim de hakkımız." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Poligonsuz Antrenmanla Dünya Şampiyonluğuna - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement