Polis ve Jandarmadan Kar Lastiği Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Polis ve Jandarmadan Kar Lastiği Uygulaması

Polis ve Jandarmadan Kar Lastiği Uygulaması

Karayolları Trafik Kanunu’na göre 1 Aralık 2016 tarihi itibarı ile özellikle ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte Düzce’de polis ve jandarma ekipleri kış lastiği kontrollerine start verdi.

01.12.2016 11:31

Karayolları Trafik Kanunu'na göre 1 Aralık 2016 tarihi itibarı ile özellikle ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte Düzce'de polis ve jandarma ekipleri kış lastiği kontrollerine start verdi.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2016 tarihi itibarı ile başladı. Bu tarihten itibaren kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 571 lira ceza uygulanacak. Söz konusu ceza, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 5.58'lik yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2017 itibarıyla 602 liraya çıkacak. Şehirlerarası yük ve yolcu taşımalarında kullanılan araçlar 1 Aralık 2016 ile 1 Nisan 2017 tarihleri arasında zorunlu olarak kış lastiği kullanacak. Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre 1 ay uzatılabilecek.

Polis otobüsleri kontrol etti

Kış lastiği zorunluluğunun başlaması ile birlikte Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sabahın erken saatlerde Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kış lastiği kontrollerine başladılar. Otobüsleri tek tek kontrol eden trafik polisleri, araç lastikleri üzerinde bulunan M+S işareti ile birlikte ellerinde ki özel ölçü aletlerini de kullanarak araç lastiklerinin tırtıklarının boyutlarını ölçtüler. Düzce'de ki tüm otobüs sahiplerinin kar lastiği uygulamasına geçtiği ve araçlarına kar lastiği taktıklarını görülürken, bu durum polis telsizlerine de yansıdı.

Otobüs sahipleri kar lastiklerini uygulama başlamadan taktırdıklarını söylediler.

Jandarma köy yollarında denetim yaptı

Düzce İl Jandarma Alay komutanlığına bağlı Trafik Timleri de Düzce Aydınpınar Yolu üzerinde özellikle servis araçlarının denetimini yaptı. Yapılan denetimlerde sürücülerin kar lastiğini taktığı görülürken Jandarma ekipleri sürücülere broşür verdi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis ve Jandarmadan Kar Lastiği Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement