Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 79.yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

25.01.2012 13:21

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 79. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Tahmazoğlu, yayımladığı kutlama mesajında, 26 Ocak 1933 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e geldiğini, kentin kurtuluş yıllarında, işgal kuvvetlerinin üstün silah gücüne ve halkın her türlü imkansızlığına rağmen, hiç bir yerden yardım almadan büyük bir kahramanlık, irade ve dayanma gücü sergilediğini ifade etti.

Tarihe mal olmuş örnek savunmasıyla Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Karayılanların ve daha nice adsız kahramanların öncülüğünde 6 bin 317 şehit verme pahasına Gaziantep'i düşman işgalinden kurtardıklarını vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

"İşte bu kurtuluş destanı milli mücadelenin de meşalesini yakmıştır. Bu nedenle TBMM tarafından Antep, 'Gazilik' unvanıyla taçlandırılmıştır. İşte bugün gazi şehrimizin gazi adaşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinin 79. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Bu onur tüm Gazianteplilerindir. Bu duygu ve düşüncelerle bu onurlu günün coşku içerisinde kutlanmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement