SAMGAZ, 210 Bin Aboneye Ulaştı - Son Dakika
Yerel

SAMGAZ, 210 Bin Aboneye Ulaştı

SAMGAZ, 210 Bin Aboneye Ulaştı

SAMGAZ, bağlantı ve abone bedellerinde yaptığı taksitler ile abone sayısını 210 bine çıkarttı.

13.10.2014 12:21  Güncelleme: 12:28

SAMGAZ'ın, bağlantı ve abone bedellerinde yaptığı taksitler ile abone sayısını 210 bine çıkarttığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara, " Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun, 06 Temmuz 2004 tarih, DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı ile yetkilendirilen ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 10 hissedarlığında kamu hizmeti vermekte olan şirketimiz 210 bin BBS aboneye ulaşmıştır" dedi.

2014 yılı bağlantı hedefinin 13 bin 157 adet bağlantı işlemi olduğunu belirterek 10 bin 176 adet bağlantı işlemi yapıldığını; gelecek 3 aylık sürede ise yaklaşık 4 bin adet işlem öngördüklerini, böylece hedefe rahatlıkla ulaşılacağını belirten Şara, özellikle merkezi sisteme gelen talebin, temiz hava ve verimli doğal gaz kullanımı açısından kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

BAĞLANTI VE ABONELİK İŞLEMLERİNDE 3 TAKSİT

Şara, "Samsun halkının daha temiz bir havaya sahip olması için gerekeni yapıyoruz. Türkiye'nin pek çok şehrinde bağlantı ve abonelik işlemlerinde taksit uygulaması yok. Şirketimiz tarafından ocak ayında başlayan 6 taksit uygulamamız ile özellikle yaz aylarında doğal gaza geçen abonelerimize kolaylık sağlıyoruz. Taksit sayısı yıl sonuna kadar, kalan ay sayısına paralel olarak azalmakta. Şuan itibariyle bağlantı ve abonelik işlemlerinde 3 taksit kampanyamız devam ediyor" diye konuştu.

BAĞLANTI VE ABONELİK BEDELLERİ EPDK TARAFINDAN BELİRLENİYOR

Bağlantı ve abonelik bedelleri ile ilgili bilgi veren Şara, "Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından bağlantı ve abonelik bedelleri Türkiye genelinde uygulanmak üzere kurul kararı ile belirleniyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun 24 Aralık 2013 tarih, 42435421-120.05.99-78474 sayılı yazısı ile, 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bağlantı tarifeleri belirlenmiştir. Bu rakamlara müdahale yetkimiz bulunmamaktadır" şeklinde konuştu.

KOMBİ İLE OCAK VE/VEYA ŞOFBEN KULLANAN ABONE GÜVENCE BEDELİ 406 TL

Genel Müdür Şara şu bilgileri verdi: "EPDK tarafından 2014 yılı için, bağlantı bedeli ilk bağımsız bölüm sayısı (BBS) için 360 TL+KDV olarak tespit edilmiştir. Güvence bedelleri abonenin kullanım yerlerine göre kombi için 327 TL/adet, soba için 327 TL/konut, merkezi sistem için 327 TL x BBS, ocak ve/veya şofben için 79 TL'dir. Böylece kombi ile ocak ve/veya şofben kullanacak bir abonenin 406 TL güvence bedeli ödemesi gerekmektedir. 05 Ocak 2005 tarihinde vurulan ilk kazma ile alt yapı faaliyetlerine başlayan SAMGAZ, 29 Ekim 2005 tarihinde 297 gün gibi kısa bir sürede şehrin tamamını tek seferde doğal gaz ile buluşturarak bir ilke imza atmıştır. Şu an itibariyle Samsun şehrimizde 126 bin 414 adet aktif doğal gaz kullanan abone bulunmaktadır."

Kenan Şara, "Temiz, konforlu ve çevreci bir ürün olan doğal gazın Samsun halkı ile buluşmasında hem teknik kadromuz hem idari personelimiz büyük bir çaba içerisindedir. Amacımız her yeni günde yeni çalışmalara imza atmak ve Samsun şehrimizin konforlu ve tasarruflu olan bu ürünü güvenli bir şekilde kullanmasıdır. Doğal gazın güvenli bir şekilde kullanılması amacıyla 187 Doğal Gaz Acil İhbar ekiplerimiz 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermektedir" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİKLİ HEDEF YENİ NESİLLERE DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK"

Vatandaşların doğal gaz kullanımına ait teşrifinin sağlanabilmesi, emniyetli ve güvenli tüketim bilincinin yerleştirilebilmesi maksadıyla devam eden taksit kampanyalarından yararlanmak isteyen vatandaşların 444 1 187 numaralı müşteri hizmetleri hattından detaylı bilgi alabileceğini veya SAMGAZ Abone Merkezi'ni ziyaret edebileceğini ifade eden SAMGAZ Genel Müdürü Kenan Şara sözlerini şöyle tamamladı: "Doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması ve hava kirliliğinden kaynaklanan sorunların ortadan kaldırılması ile insan ve çevre üzerinde meydana gelecek zararlar da en aza indirgenmiş olacaktır. Samsun şehrine sadece doğal gaz arzı sağlayarak değil aynı zamanda gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleri ile de destek vermeye çalışıyoruz. Öncelikli hedefimiz yeni nesillere daha temiz bir çevre bırakmak." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel SAMGAZ, 210 Bin Aboneye Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kadifekale: SOYGUNCUNUN BÜĞÜÜÜ SİZSİNİZ TABİ ULAŞIRSINIZ HAK YİYEN HARAMZADELER 0 0 Yanıtla

Advertisement