Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yolda bizi durduran insanlar, mega projelerimizi soruyor" dedi.

21.08.2014 16:41

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,  "Yolda bizi durduran insanlar, mega projelerimizi soruyor" dedi.

Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kent yaşamındaki değişim ve gelişimin insanlar açısından olumlu gelişmeleri olduğu kadar olumsuzlukları da bulunduğunu söyledi.

İnsanların beklentilerinin sonu olmaz bir beklentiye dönüştüğünü belirten Yılmaz, "Bundan elbette ki müşteki değiliz. Yolda bizi durduran insanlar, mega projelerimizi soruyor. Bu güzel bir şey. Bu beklentiyi oluşturmuşsak gereğini de yapmak zorundayız. Bunun gerçekleşmesi için topyekun üretme ve çalışma kabiliyetimizin bilinçlerimize yerleşmesi lazım. Ancak gençlerimizde daha az çalışarak çok kazanma isteği var. Bu da kötü bir şey. Sosyal devletin verdiği yaşlılık, engelli, evde bakım ve gazilere yönelik yardımlar ve imkanlar, bizi biraz tembelleştiriyor. Onun için gençlerimizi daha çok çalışıp üretmeye yönlendirmeliyiz" diye konuştu.

Unkapanı, Hastanebaşı ve Zeytinlik mahallerinin yerinde  dönüşümüne yönelik kentsel dönüşüm projeleri düşündüklerini hatırlatan Yılmaz, "Ancak mahalleleri yerinde dönüştürmenin çok zor olduğunu, bu alanın dışında uygun yerler bularak pahalı olmayan, toplu ısıtılan, toplu ulaşım imkanlarının olduğu, toplu yeşil ve rekreaktif alanların bulunduğu, çeşitli sosyal donatı alanlarının yer aldığı ve çok katlı olmayan ucuz yeni sosyal konutlar yapılmasını 12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bize iletti. Şimdi oturup bu konuyu tartışıyoruz. Nerelerde arazi bulabileceğimizi araştırıyoruz. Bu siteleri oluşturduğumuz taktirde şehri eteğinden tutup güneye çekeriz ve sıkışmış, kitlenmiş ve arap saçı gibi olmuş bu mahallerimizi biraz rahatlatırız" şeklinde konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement