Samsun İl Müftüsü Öztürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Samsun İl Müftüsü Öztürk Açıklaması

Samsun İl Müftüsü Öztürk Açıklaması

Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk Cuma namazı öncesi son zamanlarda yaşanan sel ve şiddetli yağışlar nedeniyle dua yaptı.

17.08.2012 16:01

Samsun İl Müftüsü Hayrettin Öztürk Cuma namazı öncesi son zamanlarda yaşanan sel ve şiddetli yağışlar nedeniyle dua yaptı.

Gürbüz Camisinde kılınan öğlen namazı öncesinde İl Müftüsü Hayrettin Öztürk cemaatle birlikte Samsun'da yaşanan sel felaketleri, su baskınları ve can kayıpları nedeniyle afet duası yaptı.

Afetten korunmak için kısa bir dua yapacaklarını ifade eden Öztürk, duasında şunları söyledi:

"Önceki kavimlere vermiş olduğun depremi, yangını, zelzeleyi de, sel felaketini, peygamber aranızda olduğu için size vermiyorum dediniz, bir numunesini gönderdin. Yarabbi bir numunesi de bize çok geldi, helak olduk. Yarabbi bize yağmurunu gönder ama inci taneleri gibi gönder. Yağmuru felaket şeklinde, azap şeklinde gönderme yarabbi."

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok güneş olunca yağmur duasın çıkıldığını ancak yaşanan felaketler nedeniyle tersi bir uygulamaya giderek şiddetli yağıştan korunmak için afet duası yaptıklarını belirtti.

Dünya tarihinde bazı kavimlerinin helak olduklarını hatırlatan Öztürk, "Lut kavmi tufanla, Ad kavmi sarsıntıyla, Semud kavmi rüzgarla sarsıntılarla yok oldular. Cenabı hak bizim peygamberimize, Muhammed ümmetine bu tip sıkıntılar vermiyor, bunların bir numunesini veriyor. Bu helaklar bizde olmuyor ama ufağı da bize yetiyor. Çok güneş olunca yağmur duasına çıkarız, yağmur çok olunca bu sefer rahmet duasına çıkarız. İlimizde olan can kaybı ve sel felaketi nedeniyle rabbimize yöneldik" dedi.

Muhabir: Anıl Kuru

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun İl Müftüsü Öztürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement