Sandıklı'da Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika
Yerel

Sandıklı'da Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri

Sandıklı\'da Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri

Sandıklı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı konulu seminer verildi.

22.01.2014 10:35

Sandıklı Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine madde bağımlılığı konulu seminer verildi.

Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sandıklı Endüstri Meslek Lisesi'nin katkılarıyla Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından madde bağımlılığı konusunda Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine seminer verildi.

Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli Polis Memuru Abdullah Eroğlu; bağımlılık, yoksunluk, tolerans, neden madde bağımlılığı, bağımlılığın sebepleri ve süreçleri konularında örgencilere bilgi verdi. Öğrencilerle karşılıklı soru ve cevaplarla geçen seminerde Polis Memuru Eroğlu şöyle konuştu:

"Bağımlı, kullandığı maddeye esir olmuş kişidir. Artık onsuz yapamıyor. Kullanmadan olmuyor. Kullanmadığında; kasları geriliyor, sinirli, stresli oluyor, etrafındakilerle kavga ediyor. Vücudunda yaralar çıkıyor. Bu maddeyi almadan rahat edemeyen kişiler bağımlı olan kişilerdir" dedi.

Maddelerin ne tip ortamlarda imal edildiğini slaytlar eşliğinde öğrencilere gösteren Eroğlu; "3-4 yıl 3'er ay aralıklarla fotoğraf çektirdiğinizi düşünün. Madde bağımlısı olduğunuzda kendinizi tanıyamaz hale geleceksiniz" diyerek en etkili çözümün 'Hiç başlamamak' olduğunu söyledi.

Seminer sonrasında Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Şenel Yavuz; eğitimi veren Polis Memuru Abdullah Eroğlu'na ayrıca Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sandıklı'da Öğrencilere Madde Bağımlılığı Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement