"Sandıklı ve Yunus Emre" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

"Sandıklı ve Yunus Emre" Konulu Konferans

"Sandıklı ve Yunus Emre" konulu bir konferans düzenlendi.

11.09.2011 14:40

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde

"Sandıklı ve Yunus Emre" konulu bir konferans düzenlendi.

Sandıklı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından düzenlenen konferansa, konuşmacı olarak ODTÜ Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnam katıldı. Sandıklı TSO konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa, TSO Başkanı Mustafa Özer, Belediye Kent Konseyi Başkanı Lütfi Öner, çok sayıda eğitimci ve öğrenci de hazır bulundu.

Konferansın açılışında konuşan Özer, ticaret ve sanayi olmak üzere, eğitim, sosyal, kültürel alanlarda Sandıklı'yı hak ettiği konuma ulaştırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Özer, "İlçemizin tarihini ve kültürünü koruyarak, Nihai hedefimiz ilçemizin gelişmiş bir kent olmasıdır" dedi.

Prof. Dr. Ahmet İnam ise Yunus Emre'yi anlatmanın oldukça zor olduğunu ifade ederek, "Yunus'u anlatmak çok zor. Sandıklı ile bağ kurarak Yunus'u anlatmam gerekir. Son zamanlarda müzeler ve tarihi yerler yıkılıyor. Bunun arkasındaki manayı anlayamıyorum. Bu şekilde Yunus ve Yunus gibi değerli şahsiyetler anlaşılamaz. Bu mananın arkasında düşünce savaşları yatıyor. Bu şekilde gençlerimizi Amerikanlaştırarak ülkemizi parçalanmaya çalışıyorlar ve Yunus'ları yok etmeye çalışıyorlar" dedi.

Prof. Dr. İnam, konuşmasını Yunus Emre'nin yaşantısı, şiirlerinden örnekler vererek sona erdirdi.

- AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Sandıklı ve Yunus Emre' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement