Şavşat'ta Aşevi Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Şavşat'ta Aşevi Kurulacak

Artvin'in Şavşat ilçesinde Kaymakamlık ve Kızılay Şubesi işbirliğiyle aşevi kurulacak.

23.05.2014 14:04  Güncelleme: 14:07

Şavşat ilçesinde Kaymakamlık ve Kızılay Şubesi işbirliğiyle aşevi kurulacağı bildirildi.

Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından temin edilen yaklaşık 400 bin lira kaynakla aşevi kuracaklarını söyledi.

Kaymakamlık ve Kızılay Şubesi işbirliğiyle yapılan ve Fon Kurulunda onaylanıp geçen proje sayesinde, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara sağlık ve sosyal yardımların yanında yaşlı, engelli, fakir ve hasta olup da kendisine bakamayacak durumda olan vatandaşlar için Şavşat Kızılay binasında aşevi açılacağını ifade eden Sarıoğlu, "Bu proje ile evinde yemek yapamayacak derecede yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara, günde iki öğün aşevinde yemek verilecek. Evlerinden çıkıp yemeğini alamayacak durumdaki vatandaşlarımız için ise yemekler aşevi hizmet araçlarıyla bizzat aşevi personeli tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Aşevi sayesinde evleri uzak olan ve maddi durumları iyi olmayan öğrencilerimize de öğle yemeği imkanı sağlanmış olacak" dedi.

Muhtarlara ve sivil toplum kuruluş temsilcilerine de seslenen Sarıoğlu, "Kurulacak aşevi ile yaşlı ve özürlü kardeşlerimiz yemek yapma derdinden kurtulmuş olacak. Çevrenizde bildiğiniz, gerçekten ihtiyaç sahipleri varsa bunları mutlaka bizlere bildirin, bu hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmek hepimizin görevidir" diye konuştu. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şavşat'ta Aşevi Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement