Şebinkarahisar'da Ceviz ve Karadut Fidanı Yetiştirildi - Son Dakika
Yerel

Şebinkarahisar'da Ceviz ve Karadut Fidanı Yetiştirildi

Şebinkarahisar'da Giresun İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde karadut ve ceviz fidanları yetiştirildi.

19.10.2015 14:41

Şebinkarahisar'da Giresun İl Özel İdaresi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde karadut ve ceviz fidanları yetiştirildi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Ali Paşa, gazetecilere yaptığı açıklamada, karadut fidanı yetiştiriciliğinde köklendirme yoluyla 4 bin 790 fidan yetiştirildiği söyledi.

Karadut fidanlarının boyutlarına göre 15 ve 25 liraya satışa sunulduğunu ifade eden Paşa, "Elde edilen gelir İlçe Özel İdaresi'nin bütçesine aktarılarak gelecek yıl yetiştirilecek 5 bin fidanın seracılık sistemindeki harcamalarda kullanılacak" dedi.

Paşa, Şebinkarahisar cevizi fidanının yetiştirilmesinde birinci kalite ceviz veren ağaçlardan gözler alınıp aşılama yapılarak fidan yetiştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bin 240 tüplü ceviz yetiştirildi. Yine ceviz fidanları da 15 liraya satılıyor. En az 1 dönüm sulak araziye sahip çiftçiler tapu örneklerini İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğüne getirerek bir dilekçeyle başvuru da bulunacaklar. Taahhütnameyi imzalayıp araziye fidanların dikimini yapabilecekler. Taahhütname gereği fidanın başkasına satışının olamayacak, düzgün bakımının yapılmaması, bakımsızlıktan kuruması halinde o günkü piyasa değeri üzerinden fidan satış tarihi itibariyle faiziyle parasının tahsil edilecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şebinkarahisar'da Ceviz ve Karadut Fidanı Yetiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement