Efes Selçuk'ta 'Belevi Şen Şeftali Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Efes Selçuk'ta 'Belevi Şen Şeftali Şenliği' Düzenlenecek

Efes Selçuk\'ta \'Belevi Şen Şeftali Şenliği\' Düzenlenecek

Belevi Şen Şeftali Şenliği, 3 Temmuz’da Efes Selçuk’ta düzenlenecek.

28.06.2022 11:43  Güncelleme: 12:40

Belevi Şen Şeftali Şenliği, 3 Temmuz'da Efes Selçuk'ta düzenlenecek.

Efes Selçuk'un Belevi köyünde, 3 Temmuz Pazar günü 11. Belevi Şen Şeftali Şenliği düzenlenecek. Şenlik programında üretici pazarı, yerel lezzetler, el sanatları, en iyi şeftali yarışması, müzik, performans ve halk oyunları gösterisi yer alıyor.

Şenlik, 3 Temmuz Pazar günü saat 13.00'te Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in bisiklet topluluğu ile Belevi'ye giriş yapmasıyla başlayacak, Ceritoğlu Sengel'in üreticilerle birlikte bir bahçeden şeftali hasadı yapmasıyla devam edecek. Hasat bitiminin ardından bando takımı, halk oyunları ekibi ve köy halkının katılımıyla düzenlenecek kortej şenlik alanına giriş yapacak. Kortejin ardından Ceritoğlu Sengel katılımcılarla birlikte üretici pazarı, el sanatları ve yerel lezzetlerin yer aldığı stantları gezecek.

EN GÜZEL ŞEFTALİ SEÇİLECEK

Belevi ve Efes Selçuk'ta şeftali üreticilerinin katılımıyla Efes Selçuk topraklarında yetişen "en güzel şeftali" düzenlenen yarışmayla seçilecek. En Güzel Şeftali Yarışması ödül töreni, halk oyunları gösterisinin ardından Efes Kent Orkestrası Konseri ile Belevi Şen Şeftali Şenliği sona erecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Efes Selçuk'ta 'Belevi Şen Şeftali Şenliği' Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement