Siirt Belediyesi'nde 3 Dilde Denetim - Son Dakika
Yerel

Siirt Belediyesi'nde 3 Dilde Denetim

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ) bünyesinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilen kişilerden denetim ekibi oluşturuldu.

10.02.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşletmesi (SİSKİ) bünyesinde Türkçe, Kürtçe ve Arapça bilen kişilerden denetim ekibi oluşturuldu.

SİSKİ Müdürü Zafer Kahraman, yaptığı açıklamada, ekiplerin Türkçe "Su hayattır Boşa Harcamayın", Arapça  "May Uve Heyet, Le İtgellibes Bele Sebep" ve Kürtçe "Av Jiyanee Vala Ne Herkinin" sloganıyla denetime başladıklarını bildirdi.

Yaz aylarında yaşanan su sorunun en büyük nedenlerinden biri olan kaçak su kullanımının önüne geçmek için ekiplerin vatandaşlara 3 dilde uyarı yaptıklarını anlatan Kahraman, "Bu kapsamda SİSKİ olarak kentteki kaçak su kullanımının önüne geçmek için yürütülen çalışmalar kapsamında 5 kişiden oluşan özel kayıp kaçak denetim ekibi kurduk. Bu ekibimiz denetimlerini daha sağlıklı ve hızlı yapabilmesi için bir araç tahsis edildi. Tahsis edilen araç üç dilde giydirilerek, kaçak su kullanımının yarattığı sıkıntılar konusunda denetimlerin yanı sıra vatandaşların bilgilendirilmesinde kullanılacaktır" dedi. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt Belediyesi'nde 3 Dilde Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement