Suşehri'nde Hasat Tehlikesi - Son Dakika
Yerel

Suşehri'nde Hasat Tehlikesi

Suşehri\'nde Hasat Tehlikesi

İlçede kuraklık nedeniyle ekinlerin yeterince büyüyemediği ve hasat edilememe ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

25.06.2014 11:39  Güncelleme: 15:39

Suşehri Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu senenin oldukça kurak geçtiğini ifade ederek, "2012, 2013 yıllarında kuraklık zararı yüzde 30, yüzde 40 arasında olmuştu. Bu yılsa, yüzde 70'e ulaştı. Türkiye genelinde olduğu gibi, Suşehri'nde de zararımız büyük. Çiftçimiz perişan durumda. Devletimizin çiftçi borçlarını yüzde 3 faizle ertelemesinden başka hiçbir yardım alamıyoruz. Çiftlerimize yapılan borç ertelemesi ilk etapta çare olarak gözüküyor ama bu kesin çözüm değildir. Çiftçilerimizin desteklenmesi lazım. Doğrudan gelir desteğinin iki katına çıkarılması gerekiyor." diye konuştu.

Çiftçilerden Nevzat Yücel de kuraklık nedeniyle tarlalardaki buğday boylarının 10-20 santimetre olduğunu belirterek, bu nedenle ekinleri toplayamama ihtimalinin olduğunu belirtti.

Yücel, şöyle konuştu:

"Bu senenin kurak geçmesinden dolayı yaklaşık yarım metreye kadar büyüyen ekinlerimizin boyları küçük kaldı. Araziler adeta kurudu. Buğdayları biçemiyoruz. Bu yıla kadar kuraklık oluyordu ama hiç böyle olmamıştı. Zararımız çok büyük. Mart ve nisan aylarının çok kurak geçmesinden dolayı bu yıl birçok tarlamızda hasat yapılamayacak."

Hasat yapılmayacağı için saman fiyatlarının da artabileceğini dile getiren Yücel, "Bu, hayvancılıkla geçinenler için de kötü oldu." ifadesini kullandı. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehri'nde Hasat Tehlikesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement