Tarihi Caminin Restorasyonu 2 Yıldır Tamamlanamadı - Son Dakika
Yerel

Tarihi Caminin Restorasyonu 2 Yıldır Tamamlanamadı

Tarihi Caminin Restorasyonu 2 Yıldır Tamamlanamadı

Elbistan'da tarihi dokusu ve mimarisiyle kentin kültürel mirasları arasında yer alan Ceyhan Camiinin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı.

30.06.2014 10:12

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tarihi dokusu ve mimarisiyle kentin kültürel mirasları arasında yer alan Ceyhan Camii'nin restorasyonu 2 yıldır tamamlanamadı.

Ceyhan (Aşağı) Camii'nin restorasyonu için 30 Kasım 2012 tarihinde sözleşme yapıldı. Sözleşme bedeli olarak 449 bin 756 TL olarak belirlenen onarım işinin tamamlanma tarihi ise 30 Kasım 2013 olarak belirlendi. Ancak caminin restorasyonu bugüne kadar hala tamamlanamadı.

Cami içerisinde uyuşturucu kullanan ve alkol alanların oluşturduğu görüntü ise görenleri rahatsız ediyor.

Mahalle halkı da, sorunun dile getirildiği bir imza kampanyası başlattı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne istinaden kaleme alınan dilekçede, " Elbistan Ceyhan Camii'ni tamirat yapmak için kapattınız. Tamire başlandı. İki yıldan beri camimiz yapılmamaktadır. Cami boş olduğundan, çevrede bulunan tinercilerin mekanı olmuştur. Mahalle halkı huzursuzdur. Sık sık olaylar yaşanmakta ve mahalle halkı perişan olmaktadır. Mahalle halkı olarak can kaybı olmaması için caminin bir an evvel yapılmasını, aksi halde yıkım işleminin yapılması istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Şen ise caminin restorasyonunun yapılmadığı gibi içerisinde çeşitli olaylar meydana geldiğini ve her gün polislerin bastığını söyledi. Şen, "Mezar taşları üzerinde insanlar alkol ve uyuşturucu alıyor. Ateşler yakılıyor. Mahalle halkı her gün yeni bir olayla ayağa kalkıyor. Namaz kılmak için küçük bir iş yerini kullanıyoruz. İmamımız burada bizlere namaz kıldırıyor. Bu Ramazan ayında da yine dükkanda ibadet yapacağız. Bu konuda yetkililer bir önlem almalı" diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tarihi Caminin Restorasyonu 2 Yıldır Tamamlanamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement