Tekkeköy'de Büyük Kurşunlu Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika
Yerel

Tekkeköy'de Büyük Kurşunlu Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor

Tekkeköy Belediyesince Büyüklü Kurşunlu Şelalelerinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

24.06.2015 16:58

Tekkeköy Belediyesince Büyüklü Kurşunlu Şelalelerinin turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar,  Büyüklü Kurşunlu Şelaleleri'nde belediyenin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Togar, şelalenin doğa harikası olduğunu söyledi.

Takım şelalelerini turistlerin gezebileceği konuma getirebilmek için proje ürettiklerini belirten Togar, "Bu proje kapsamında öncelikle şelaleye ulaşım için yol yapıyoruz. Ardından şelalenin yanlarında bulunan uygun noktaları parke taş ile kaplayıp, buraya ziyarete gelenlerin oturacağı banklar ve kamelyalar yerleştireceğiz. Çalışmalarımız bu ay sonunda tamamlanacak ve herkes bu eşsiz doğa harikası güzelliği görmek için akın akın buraya gelmeye başlayacak" dedi.

Tekkeköy'deki Avluca vadisinin de turizme kazandırılması için çalıştıklarını vurgulayan Togar, şunları kaydetti:

"Avluca vadisi Karadeniz Bölgesi'nin tüm özelliklerini içerisinde barındıran harika bir mekan. Tertemiz havası, yemyeşil doğası ile kuş sesleriyle harika bir yer. Bu vadi yazın en sıcak zamanlarında dahi serinliğini muhafaza etmektedir. Şehrin bunaltıcı havasından kurtulmak isteyenler buraya akın etmektedir. Biz de önce vadiye giden yolda genişletme çalışmaları yaptık. Ardından yolun üzerine malzeme dökerek ulaşım sorununu tamamen çözdük. Bu yıl turizm alanında bir çok çalışma yaparak ilçemize yerli, yabancı turistleri çekmeyi hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tekkeköy'de Büyük Kurşunlu Şelaleleri Turizme Kazandırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement