Tekkeköylü Bayanlar Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika
Yerel

Tekkeköylü Bayanlar Hünerlerini Sergiledi

Tekkeköylü Bayanlar Hünerlerini Sergiledi

Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliğinde Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezi’nde yürütülen kursların yıl sonu sergisi yapıldı.

05.06.2014 16:10

Tekkeköy Belediyesi ile İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğü işbirliğinde Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezi'nde yürütülen kursların yıl sonu sergisi yapıldı.

Tekkeköy Belediyesi Eğitim Kültür Merkezi'nde yürütülen kursların yıl sonu sergisine Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kuzu, Halk Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Kılıç, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurs hocaları, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Belediyemiz ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl toplam 46 kurs açıldı. Açılan kurslarımızda toplam 769 kursiyer kurs görerek sertifika almaya hak kazandı. Bugün burada bayanların bir yıl boyunca yapmış oldukları el emeği göz nuru ürünleri gezip göreceğiz. Bayanların yapmış olduğu bu ürünler ailelerine de gelir getirecek aile ekonomisine katkı sağlayacak boyuta getirmek için bir çalışma yürütmeyi de planlayacağız. Bizim asıl amacımız bir meslek edindirme kurs merkezi oluşturmak. Bunun için çalışmalarımıza başladık. Eğitim Kültür Merkezi binası ve Köprübaşı Mahallemizdeki eski Tekel tütün depolarını meslek edindirme kurs merkezine çevireceğiz. Böylece işsiz geçlerimize İŞKUR işbirliğinde meslek edindirme kursları açarak sanayicinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanı yetiştireceğiz. Bugün bu kurs merkezinde bayanların yapmış olduğu çalışmalar tüm erkeklere de örnek teşkil edecektir" dedi.

Açılışın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Daha sonra bağlama kursundaki çocukların hazırladığı konser yapıldı. Öğrencilerin hazırladığı bağlama eşliğindeki konser büyük alkış aldı. Kokteylin ardından program son buldu.

ÇAY MAHALLESİ'NE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Çay Mahallesine doğalgaz müjdesini verdi. Yıllardır doğalgaz verilemeyen Çay Mahallesi'ne önümüzdeki günlerde doğalgaz çalışmalarının başlatılacağını belirten Togar, "Bugün burada size çok büyük bir müjde veriyorum. Yıllardır Çay Mahallesi'ne doğalgaz ile ilgili sözler veriliyordu. Ama doğalgaz, imar ve çeşitli nedenlerden dolayı mahalleye getirilemiyordu. Biz seçim çalışmalarımızda söz verdik geçmiş belediye başkanının söz verip çözemediği doğalgaz sorununu seçimden hemen sonra hallettik. İşte seçim zamanında da söylediğimiz gibi 'bu ve bu gibi sorunları sadece güçlü iktidar çözer' dedik ve çözdük. Çay Mahallesi halkımıza hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tekkeköylü Bayanlar Hünerlerini Sergiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement