Tokat Yazması Eserler Güzelbahçe'de Vitrine Çıktı - Son Dakika
Yerel

Tokat Yazması Eserler Güzelbahçe'de Vitrine Çıktı

Tokat Yazması Eserler Güzelbahçe\'de Vitrine Çıktı

Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki Cemiyeti Başkanı Emel Ardahanlı'nın “Ihlamurun Nazlı Yüzü” adını verdiği Geleneksel Tokat Yazmacılığı El Baskı Sergisi Urla İskele'deki Yorgo Seferis Sanat Galerisi'nde açıldı.

11.06.2014 12:09

Güzelbahçe Yaygın Eğitimi Güçlendirme ve Musiki Cemiyeti Başkanı Emel Ardahanlı'nın "Ihlamurun Nazlı Yüzü" adını verdiği Geleneksel Tokat Yazmacılığı El Baskı Sergisi Urla İskele'deki Yorgo Seferis Sanat Galerisi'nde açıldı.

Açılışını Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin yaptığı sergide Emel Ardahanlı'nın yanı sıra Çeşme Halk Eğitim Merkezi'nde öğrencisi olan Nuray Özalp'in de eserleri yer aldı. Unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatları arasında yer alan Tokat El Yazmacığını günümüzde yaşatmak olduğunu belirten Emel Ardahanlı, sanatı ayna, tepsi ve biblo gibi kullanılan materyaller üzerinde uyguladıklarını söyledi.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de sivil toplum örgüt yöneticiliğinin yanı sıra sanatla yakından ilgilenen Emel Ardahanlı'ya belediye olarak destek verdiklerini belirterek, "Biz her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız" dedi.

Başkan Mustafa İnce'nin eşi Nilüfer İnce, Belediye Meclis Üyesi Belgin İpekoğlu ve çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi 16 Haziran gününe kadar gezilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tokat Yazması Eserler Güzelbahçe'de Vitrine Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement