Torbalı'da Seçimini Kazanan Muhtarın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Seçimini Kazanan Muhtarın Öldürülmesi

Torbalı ilçesinde muhtarlık seçimini 4. kez kazanan Mehmet Yüksel'i tabancayla vurarak öldüren sanığa müebbet ve 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

26.02.2015 15:16

Torbalı ilçesinde muhtarlık seçimini 4. kez kazanan Mehmet Yüksel'i tabancayla vurarak öldüren sanığa müebbet ve 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten adam öldürme", "yaralama" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından hakkında müebbet hapis cezası ve 6 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Mehmet Karalar, avukatı Tuğba Savcı, ölenin eşi Zuhal Yüksel, oğlu M.Y ve avukatları Yalçın Yılmaz katıldı.

Zuhal Yılmaz, sanığa en ağır cezanın verilmesini istediğini söylerken, avukatı Yalçın Yılmaz, sanığın amcasının seçimi kaybetmesini hazmedemediği için cinayeti işlediğini, sanığa hiçbir indirim maddesinin uygulanmamasını talep ettiklerini belirtti.

Sanık ise, maktulün kendisine küfür ettiğini, eliyle ittirdiğini, korkutmak amacıyla ateş ettiğini, amacının öldürmek olmadığını, pişman olduğunu söyledi. Avukatı da, müvekkiline indirim hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığı indirim maddelerini uygulamadan "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına, "yaralama" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından da 1 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık avukatı kararı temyiz edeceklerini bildirdi.

Torbalı ilçesinde, 4. kez aynı göreve seçilen mahalle muhtarı Mehmet Yüksel (42), rakiplerinden birinin akrabası ile aralarında çıkan tartışma sonrası silahla öldürülmüş, olay yerinden kaçan Mehmet Karalar (36) yakalanarak cezaevine konulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Seçimini Kazanan Muhtarın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement