Trakya Üniversitesinde 70 Öğretim Üyesi Cübbe Giydi - Son Dakika
Yerel

Trakya Üniversitesinde 70 Öğretim Üyesi Cübbe Giydi

Trakya Üniversitesi'nde görev yapan 17 profesör, 17 doçent, 36 yardımcı doçent törenle akademik giysilerini giydi.

02.06.2011 18:26

Trakya Üniversitesi'nde görev yapan 17 profesör, 17 doçent, 36 yardımcı doçent törenle akademik giysilerini giydi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran, Balkan kongre Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, üniversitelerde, eğitim, araştırma hizmet dengesini bireysel olarak değil, iyi bir ekip çalışmasıyla kararlı adımlarla sağlanabileceğini söyledi.

Aralarındaki rekabetin sadece daha fazla araştırma, yayın ve projeler konusunda olması gerektiğini vurgulayan Duran, "Ülkemiz, ancak üniversitelerdeki bilim ve teknolojilere daha fazla önem verilmesiyle kalkınabilir. Ülkemizin gelişip büyümesi için akademisyenlerinde her ortamda bunu dile getirmesi gerekmektedir" dedi.

Üniversitelerin, bilgi üreten ve bilgiyi ileten kurumlar olarak toplumun öncüleri olduğunu vurgulayan Duran, çağa uygun olarak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin toplumun şekillenmesinde etkili olduğunu ifade etti.

Ülkede çıkan bilimsel yayınların üçte ikisinin üniversitelerden çıktığını vurgulayan Duran, üniversitelerin eğitim ve hizmet görevlerinin, araştırma sorumluluğunun önüne hiç bir zaman geçmemesi gerektiğini kaydetti.

Konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi ile Kosava'daki AAA Rinvest Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzalandı. İşbirliği protokolünü Trakya Üniversitesi adına Rektör Enver Duran, AAA Rinvest Üniversitesi adına ise Prof. Dr. Sabahuddin Ekinovic imzaladı. Ekinovic, yaptığı konuşmada, Trakya Üniversitesi ile işbirliği protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

İmza töreninin ardından da Yunanistan Trakya Demokritus Üniversitesi Etnoloji ve Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. George Papazoğlu'na, Trakya Üniversitesine yaptığı katkılarından dolayı doktora ünvanı verildi. Papazoğlu'na cübbesini Rektör Enver Duran giydirdi. Duran, ayrıca, Papazoğlu'na senatonun almış olduğu kararı verdi.

Akademik ünvan alan 70 öğretim üyesinin törenle cübbelerini giymesinin ardından üniversite kütüphanesine kitap bağışlayan Oktay Güner'e teşekkür plaketi verildi, onun adının verildiği bölüm açıldı.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Trakya Üniversitesinde 70 Öğretim Üyesi Cübbe Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement