Türk Kızılayı Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Türk Kızılayı Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor

Türk Kızılayı Kurban Bayramı\'na Hazırlanıyor

Türk Kızılayı Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Savaş, Kurban bayramı kampanyasına hazırlandıklarını belirterek, “Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak” dedi.

01.09.2015 16:36

Türk Kızılayı Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Savaş, Kurban bayramı kampanyasına hazırlandıklarını belirterek, "Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak" dedi.

Türk Kızılayı Bingöl Şubesi Başkanı Mehmet Savaş, Kurban Bayramı dolayısıyla yürütülen kurban kesimi kampanyası hakkında değerlendirmelerde bulundu.Savaş, 147 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılayı'nın, 2007 yılından bu yana "Kızılay Kurban Modeli" ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban eti ulaştırdığını söyledi. Bu yıl da kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekaletlerinden elde edilen etleri, ülkenin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine ulaştıracaklarını belirten Savaş, "Mazlum insanların sofralarına ulaştıracağımız kurban etleri ile evlerine, gönüllerine mutluluk vermenin, paylaşmanın ve paylaştırmanın huzurunu yaşayacağız. Artık geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyası ile dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, İslami kurallara uygun olarak kesilecek. Elde edilen etler, vekalet sahiplerinin adına gerçek ihtiyaç sahiplerine sağlık kurallarına uygun olarak ve insan onurunu zedelemeden dağıtılacak" dedi.

168 ÇAĞRI MERKEZİNDEN 7/24 BAĞIŞ

Yurtiçi ve yurtdışı hisse bedellerini de açıklayan Savaş, şunları kaydetti: "Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 690 TL öderken, yurt dışı kurban vekalet bedeli için de 435 TL ödenecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar, bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay posta çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler. Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekalet sahipleri 4 taksit imkanından da yararlanabilecekler." - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Kızılayı Kurban Bayramı'na Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement