Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Nusaybin’de huzur toplantısı yapıldı.

08.04.2014 18:44

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Nusaybin'de Huzur Toplantısı düzenlendi.

Nusaybin Hükümet Konağı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya mahalle muhtarları ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Nusaybin Emniyet Müdür vekili Hüseyin Cavit Ak, Polis Teşkilatının 169'uncu yılını kutladıklarını söyledi.

Huzur toplantısının önemine değinen Ak, mahalle muhtarları ve okul müdürlerinin halka en yakın kişiler olduğunu belirtti. Bu vesileyle vatandaşların isteklerini birinci ağızdan dinlemek istediklerini ifade eden Ak, yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Polislik mesleğinin en önemli olgularından birinin suç oluşmadan önlemesi olduğunu belirten Emniyet Müdür vekili Ak şöyle konuştu:

"Suç olgusu durgun suya atılan bir taş gibidir. Dalga en yakınımızdakini etkiliyor. Dalganın etkisiyle etrafına yayılan akraba, komşu herkesi etkileyen toplumsal bir olguya dönüşebiliyor. En zoru da suçu oluşmadan önleyebilmektir.  Biz bu konuyla ilgide mevcut klasik polislik hizmetleriyle yapmış olduğumuz hizmetler neticesinde çıkarmış olduğumuz istatistikleri de değerlendirdik. Suçun oluşmadan önlenmesi için kısmen de bunu başardık. İki buçuk yıldır yaptığımız istatistiklere göre vatandaşlarımızın duyarlılığının artığını gördük."

İlçedeki Asayiş, Trafik, KOM, TEM ve Toplum Destekli Polislik birimlerinin istatistiklerini de açıklayan Emniyet Müdürü Vekili Ak'tan sonra birim amirleri yaptıkları çalışmalar hakkında muhtar ve müdürlere bilgi verdi.

Toplantı sonunda emniyet yetkilileri muhtar ve müdürlerin sorularına cevap verdi - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement