Türkiye Et Kurumu, Suluova'da Et Kesimine Başladı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Et Kurumu, Suluova'da Et Kesimine Başladı

Türkiye ET Balık Kurumu, kilosu 15 liradan Suluova'da et kesimine başladı.

11.01.2013 11:00  Güncelleme: 11:05

Türkiye ET Balık Kurumu, kilosu 15 liradan Suluova'da et kesimine başladı.

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman, ilçe besicileri olarak Türkiye Et Balık Kurumuna yapmış oldukları taleplerinin kabul edilerek et kesimine başlandığını söyledi.

"Besicilerimiz yüksek girdiler ve düşük et kesim fiyatları nedeniyle son iki yıldır büyük sıkıntı çekiyordu. Bu bölgede özel sektörün et kesim fiyatları 13 ile 14 lira. Bu fiyattan besi üreticilerimiz zarar etmekte ve paralarını zaman zaman da alamamaktaydılar" diyen Kodaman, şöyle devam etti:

"Bunun üzerine ilçemizden 12 kişilik bir heyet ile, ülkemiz genelinde 15 liradan et kesimi yapan Türkiye Et Balık Kurumuna müracaat ederek bu fiyattan ilçemizde de kesim yapmasını talep etmiştik. Önceki hafta Et Balık Kurumu Yozgat Kombinası yetkilileri gelerek et kesiminin yapılacağı Suluova Pan Et AŞ. tesislerinde incelemelerde bulundular. Elde edilen raporlar neticesinde Et Balık Kurumumuz ilçemizde et kesimi yapılması yönünde karar aldı ve Suluova Pan Et AŞ. tesislerinde et kesimine başlandı."

İlk etapta haftalık 100 hayvan kesimi yapılacağını belirten Kodaman,

"Devletimiz et fiyatlarını dengede tutmak ve Suluovalı besicilerimizin zararının önüne geçmek için bu gün itibariyle 15 liradan et kesimine başladı. İlçe besicilerimiz için bu çok nemli bir gelişmedir" dedi.

Yaklaşık 40 bin besi hayvanı bulunan Suluova'nın Türkiye kırmızı et üretiminin yüzde 3,8'ini karşıladığını ifade eden Kodaman, şunları kaydetti:

"Suluovalı besicilerimiz büyük sevinç yaşıyor, çünkü artık zarar etmeyecekler. Bu konuda bizlere destek veren AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek beye, Et Balık Kurumu yetkililerine, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz'a, Pan Et AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Gümüş'e, Suluova Besiciler Kooperatif Başkanı İdris Yavuz ve Pan Et AŞ. Genel Müdürü Celal Yörgüç'e teşekkür ederiz."

Kilosu 15 liradan et kesiminin başlamasından büyük sevinç duyduklarını belirten Suluovalı besi üreticileri ise, besilik hayvan potansiyeli bakımından ülke sıralamasında daima ilk üçe giren Suluova'da uzun vadede çözüm için Et Balık Kurumunun, ilçede et kesim kombinası kurmasını istediklerini söylediler.

Muhabir: Murat Arslan

Yayıncı: Dilek Sezen - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Et Kurumu, Suluova'da Et Kesimine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement