Ünye Küçük Sanayi Sitesinde Çırak Bulunamıyor - Son Dakika
Yerel

Ünye Küçük Sanayi Sitesinde Çırak Bulunamıyor

Ünye Küçük Sanayi Sitesinde Çırak Bulunamıyor

Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ali Özkan, esnafın, meslekleri devam ettirecekleri ve yetiştirecekleri çırakları bulmakta zorluk çektiğini dile getirdi.

23.08.2014 15:00  Güncelleme: 15:50

Ünye Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi ve Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Özkan, "Ünye Küçük Sanayi Sitesi'nde işlerimiz iyi. Ancak küçük sanayi sitesi esnafımız meslekleri devam ettirecekleri ve yetiştirecekleri çırak bulmakta zorlanıyorlar" dedi.

Özkan, Ünye Küçük Sanayi Sitesi esnafının işlerinin iyi olduğunu söyledi.

Ramazan ayında yaşanan durgunluğun sona ererek işlerin normal seyrine döndüğünü belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Ünye Sanayi Sitemizde kış döneminde aralık ve ocak aylarında araçların kış bakımlarını yapmak için ve yaz döneminde de araçların yaz bakımlarını yapmak için bir yoğunluk oluşuyor. Yani yoğun olmadığımız bir dönem yok. Ünye Küçük Sanayi Sitesi'nde işlerimiz iyi ancak küçük sanayi sitesi esnafımız meslekleri devam ettirecekleri ve yetiştirecekleri çırak bulmakta zorlanıyorlar."

Sanayi esnafının iş sıkıntısı değil çırak sıkıntısı çektiğini vurgulayan Ali Özkan, "Bizim zamanımızda çıraklık önemli bir kavramdı. Yaptığımız işi ustamızdan öğrenerek o işte iyice pişiyorduk. Fakat şimdi çıraklık diye bir kavram kalmadığı için bizden sonra bu mesleklerin kaybolacağına yönelik bir düşünce var" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Küçük Sanayi Sitesinde Çırak Bulunamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement