Uzunköprü, Trakyaka Desteğiyle Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü, Trakyaka Desteğiyle Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor

Uzunköprü, Trakyaka Desteğiyle Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor

Trakya Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen ’Uzunköprü Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor’ isimli proje ile restore ettirilen ’Eski Askerlik Binası’nın açılış töreni yapıldı.

03.12.2015 11:11

Trakya Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilen 'Uzunköprü Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor' isimli proje ile restore ettirilen 'Eski Askerlik Binası'nın açılış töreni yapıldı.

Açılış törenine Uzunköprü Belediye Başkanı Av.Enis İşbilen, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan İhtiyar, kurum müdürleri, basın mensupları ve ilçe halkı katıldı. Açılış töreninde konuşma yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, "Uzunköprü Belediyesi ve Trakya Kalkınma Ajansı ortaklığı ile hayata geçen proje, ilçemizin sahip olduğu tarihi ve kültürel alt yapının iyileştirilmesi için attığımız önemli bir adımdır. Mimari ve tarihi açıdan son derece kıymetli olan bu tarihi yapımız turizm açısından da önemli bir çekim noktası olacaktır. Bölgemizde özellikle mübadele öncesi döneme dayanan tarihi mirasın yaşatılması, son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bu yapıların restorasyonunu gerçekleştirerek Uzunköprü'de uluslararası turizm açısından çeşitlilik oluşturulmasını amaçladık. Restorasyonunu gerçekleştirdiğimiz yapı içerisinde eğitim atölyesi, sunum ve pazarlama alanları ayrıca çeşitli unutulmaya yüz tutmuş zanaatların öğretimi için kısımlar bulunacaktır. Eski Askerlik Şubesi artık 'Uzunköprü Tarihi Değerleri Koruma ve Yaşatma Evi' olarak hizmet verecektir. Tarihi yapımızın işlevsel hale gelmesi ve turizme kazandırılmasını sağlayan öncelikle Sayın Kalkınma Bakanımıza, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin'e ve personeline, binamızın restorasyonunda görev alan işçi kardeşlerime ve belediye personeline teşekkür ediyorum" dedi.

"VATANDAŞLARIN PROJELERİ SAHİPLENMESİ GEREKİR"

Vatandaşların projeleri sahiplenmesi gerektiğini söyleyen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise, "Kalkınma Ajansı olarak Uzunköprü'de restorasyonunun gerçekleştirilmesine destek verdiğimiz üçüncü yapı; 'Eski Askerlik Binası' yeni adıyla 'Uzunköprü Tarihi Değerleri Koruma ve Yaşatma Evi.' Atıl durumda olan yapının kullanılabilir hale gelmesi ve ilçe turizmine yeni bir alan olarak kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen bu projeye Ajans olarak yaklaşık 784 bin TL'lik bir destek sağladık. Restorasyonu gerçekleştirilen yapı içerisinde eğitim atölyesi, sunum ve pazarlama alanları ayrıca çeşitli unutulmaya yüz tutmuş zanaatların öğretimi için kısımlar bulunacak. Hayata geçirilen bu projelerin yaşayabilmesi için vatandaşlarımızın bu projeleri sahiplenmesi gerekir. Böyle önemli bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutlarım" ifadelerini kaydetti.

Açılış konuşmaları sonrası davetlilerin restore ettirilen binanın incelemesiyle tören sona erdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uzunköprü, Trakyaka Desteğiyle Tarih ve Sanatı Turizme Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement