Vali Aksoy, "Özel" Sergi Açtı - Son Dakika
Yerel

Vali Aksoy, "Özel" Sergi Açtı

Vali Aksoy, "Özel" Sergi Açtı

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Engelliler Haftası nedeniyle, Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.
Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi...

04.12.2013 18:45

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Engelliler Haftası nedeniyle, Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.

Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencilerinin Engelliler Haftası nedeniyle, yapmış olduğu çalışmalardan oluşan serginin açılışına Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Atakum Milli Eğitim İlçe Müdürü Recep Aktaş, okul idarecileri, öğrenci velileri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Samsun'da engellilerle ilgili yapılan çalışmalardan bahseden Vali Hüseyin Aksoy, "Valiliğimizin öncülüğünde engellilerle ilgili ilimizde bir veri bankası oluşturulması için 2011 yılında başlattığımız önemli bir çalışma var. Temel amacımız, Samsun genelindeki engelli insanlarımızın tek bir veri ortamı içerisinde kayıtlarının tutulmasıdır. Bu insanlarımız eğer okul çağındaysa veya okula başvurduysa Milli Eğitim Müdürlüğümüzde kayıtları mevcuttur. Eğer bakım ücreti alacaksa veya yararlanmak istiyorsa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzde kayıtları mevcuttur. Samsun'da bu alanda yaptığımız çalışmalarda ilimiz nüfusunun yüzde 13.85'inin engelli tanımlamasının içerisinde yer aldığını tespit ettik. Hepimiz birer engelli adayıyız. Çeşitli nedenlerden dolayı engelli konuma gelebiliriz. Bu bilinçle hareket etmeliyiz. Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezimiz otistik çocuklarımız için planlanmış bir okul. Yürütülen çalışmalarda her kurumun, her kişinin vereceği katkılar büyük önem taşıyor. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçin, katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy konuşmasının ardından protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından serginin açılış kurdelesini kesti.

ZİYARETLER

Vali Aksoy, Fahriye-Kemal Kızılot Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ndeki serginin açılış töreninin ardından Atakum İlçesi'nde faaliyet gösteren Zafer Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi, İlkışık Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ve İlkadım İlçe Kaymakamı Ahmet Narinoğlu'nu da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Aksoy, 'Özel' Sergi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement