Vali Tuna Seyitgazi'de Türbeleri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Tuna Seyitgazi'de Türbeleri Ziyaret Etti

Vali Tuna Seyitgazi\'de Türbeleri Ziyaret Etti

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Seyitgazi İlçesi’nde bulunan Seyyid Sultan Şücaaddin Veli ve Seyyid Battalgazi türbelerini ziyaret etti.

06.01.2016 12:23

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Seyitgazi İlçesi'nde bulunan Seyyid Sultan Şücaaddin Veli ve Seyyid Battalgazi türbelerini ziyaret etti.

Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı ve Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş'ın eşlik ettiği ziyarette Güngör Azim Tuna, yenileme çalışmalarını inceledi. İlk olarak Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Türbesini ziyaret eden Vali Tuna, yenilenen sandukayı ve Türk Dünyası Vakfı tarafından külliyenin yan tarafına yaptırılan misafirhanenin inşaatını inceledi. İslamın yayılmasında büyük hizmetleri olan Şeyh Şücaaddin Veli'yi büyük bir şahsiyet olarak nitelendiren Vali Tuna, Şücaaddin Veli Külliyesi'nin 2015 Haziran ayında tamamlanarak hizmete sunulduğunu hatırlattı. Bazı eksikliklerin de yavaş yavaş tamamlandığını aktaran Vali Tuna, Eskişehir'in kültür miraslarını ön plana çıkararak gerekli çalışmaları yaptıklarını dile getirdi.

"ULUSAL VE ULUSLARARASI GÖNLÜ BURADA OLAN BİNLERCE İNSANIMIZ VAR"

Ülkenin her bölgesinden insanın Şücaaddin Veli Külliyesi'ni ziyaret ettiğini söyleyen Vali Tuna, "Şunu net bir şekilde söylememiz gerekir ki, ulusal ve uluslararası gönlü burada olan binlerce insanımız var. Bizim asıl amacımız hem onlara hem de Seyitgazi İlçemize gelen, manevi büyüklerimize hürmeti ve sevgisi olan insanımızı burada ağırlayacak, onların güzel bir şekilde ziyaret yapmalarına imkan sağlayacak ortamı hazırlamaktı. Ecdadımızdan bize miras kalan bu güzel külliyeyi, aslına uygun bir şekilde yaptığımız yenileme çalışmalarıyla, insanlarımızın ibadetlerini yapacakları çeşitli ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir proje yaparak, hizmete sunduk. 2015 Haziran ayında binlerce kişinin katılımıyla burada güzel bir anma programı ve açılış yaptık. Seyyid Sultan Şücaaddin Veli Külliyesi'nin ve imaretinin restorasyon işleri Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı kalıcı eserler kapsamında gündeme alınmış ve Türk Dünyası Vakfı tarafından tamamlanmış bizim için önemli projelerden biridir" dedi.

"BİZİM ASIL AMACIMIZ İNSANIMIZA HİZMET ETMEKTİR"

Bu önemli eseri elbirliği ile korumak gerektiğini bildiren Vali Tuna, ziyaret esnasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu önemli eseri koruma ve kollamak noktasında biz valilik, kaymakamlık ve belediye olarak yerel aktörlerle sivil toplum kuruluşlarımızı da içine alarak bir görev paylaşımı içerisinde olmaya çalıştık. Bu bundan sonrada böyle olacak. Burada, Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş (Dede) ve Şeyh Şücaaddin Veli Kültür ve Turizm Derneği Başkanı İbrahim Balcı, insanımıza çok güzel hizmetler veriyor. Biz de valilik olarak yapılan bu hizmetlerin bir parçası olmaya, bu güzel mekanı kollamaya, geliştirmeye, güzelleştirmeye ve yaşatmaya çalışacağız. Bizim asıl amacımız insanımıza hizmet etmektir."

"ULUSLARARASI ALANDA ŞÜCAADDİN VELİ'Yİ DAHA ÇOK TANITMAK İSTİYORUZ"

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının mirasçısı konumundaki Türk Dünyası Vakfı'nın, Seyyid Sultan Şücaaddin Veli ve Seyyid Battalgazi gibi önemli şahsiyetlerin bulunduğu mekanlara her zaman sahip çıkacağını bildiren Vali Tuna, bu tarihi eserlerin her türlü ihtiyaçlarını gidermek için kendilerine görev edindiklerini söyledi. Seyyid Sultan Şücaaddin Veli'nin tarihe mal olmuş bir kişi olduğunu belirten Şücaaddin Veli Dergahı Postnişini Mehmet Demirtaş ise, uluslararası alanda Şücaaddin Veli'yi daha çok tanıtmak istediklerini kaydetti. Restorasyon çalışmalarından sonra külliyenin daha kullanılır hale geldiğini aktaran Demirtaş, başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra Vali Tuna, Kaymakam Avcı ve Belediye Başkanı Kalın, sandukası yenilenen Seyyid Battalgazi Türbesi ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından Vali Tuna, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)'nın desteği ile yapımı tamamlanma aşamasına gelen aşevinde inceleme yaptı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tuna Seyitgazi'de Türbeleri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement