Yangınları Önleme ve Müdahale Etme Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yangınları Önleme ve Müdahale Etme Eğitimleri Devam Ediyor

Yangınları Önleme ve Müdahale Etme Eğitimleri Devam Ediyor

İtfaiye Daire Başkanlığı'nın Tıp Fakültesi çalışanları ile öğrencilerine yönelik yangınları önleme ve çıkan yangınlara müdahale etme eğitimi verdi

21.02.2015 06:10

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile fakülte çalışanlarına yönelik yangınları önleme ve çıkan yangınlara müdahale etme konularında iki günlük teorik ve pratik eğitim verdi.

Yangın Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğüne bağlı Eğitim Amirliği tarafından verilen eğitim, Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı. İki gün süren eğitimin pratik bölümünde öğrenciler ile fakülte çalışanları yangın söndürme cihazlarıyla yangına müdahale konusunda deneyim kazanmış oldu. Eğitim sonrasında bir açıklama yapan Fakülte Sekreteri Aygün Kaya, eğitimin başarılı geçtiğini belirterek, İtfaiye Daire Başkanlığı ve eğitim uzmanlarına teşekkür etti.

İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici ise vatandaşa, özel ve kamu, kurum ve kuruluşlarına yönelik eğitim çalışmalarının sürekli yapıldığını ifade etti. Amaçlarının yangınların önlenmesi ve çıkabilecek yangınlara ilk müdahalenin yapılması olduğunu belirten Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü yangınlarda can ve mal kaybının önlenmesi ilk müdahaleye bağlıdır. Doğru yapılacak ilk müdahalelerle yangınların kötü sonuçlarını en aza indirmek mümkündür." Eğitim çalışmalarını rutin olarak yaptıklarını da vurgulayan Bilici, vatandaştan, kurumlardan gelecek her türlü eğitim talebine cevap verileceğini kaydetti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yangınları Önleme ve Müdahale Etme Eğitimleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement