Yaz Okulu Öğrencilerinden Belediye Başkanı Polat'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Yaz Okulu Öğrencilerinden Belediye Başkanı Polat'a Ziyaret

Yaz Okulu Öğrencilerinden Belediye Başkanı Polat\'a Ziyaret

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda uygulamada olan 'Eğlenerek Öğrenelim Haftalık Yaz Programları'na katılan öğrenciler, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret etti.

23.08.2013 17:38

Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda uygulamada olan 'Eğlenerek Öğrenelim Haftalık Yaz Programları'na katılan öğrenciler, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat'ı makamında ziyaret etti.

Program koordinatörü İsa Arslan ve yardımcı koordinatör Mustafa Çimen ile birlikte ziyarete gelen yaz okulu öğrencileri, yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Polat'a teşekkür ederek, çiçek takdim ettiler.

YAZ KAMPI, BAYBURT'TA ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Türkiye genelinde Polis Meslek Yüksek Okullarında uygulamada olan 'Eğlenerek Öğrenelim Haftalık Yaz Programları'nın Bayburt'ta da çok verimli bir şekilde gerçekleştiğini dile getiren kamp koordinatörü İsa Arslan verdiği bilgide, beşer gün süren ve toplamda beş haftadan oluşan kamp çerçevesinde Bayburt'ta yer alan tarihi ve kültürel mekanları ziyaret ettiklerini, düzenli olarak öğrencilerle birlikte spor yaptıklarını ve polis teşkilatının faaliyetlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Arslan, kamptaki amaçlarının öğrencilere milli ve manevi değerleri kazandırarak, birlik ve beraberliği güçlendirmek, tarih bilincini yükseltmek, sosyalleşmeyi ve eğitimlerde motivasyonu artırmak olduğunu söyledi.

HER ŞEYDEN ÖNCE BİRBİRİNİZLE NASIL ARKADAŞ OLMANIZ GEREKTİĞİNİ ÖĞRETTİLER

Belediye Meclis Salonu'nda ortaokul 7 ve 8'inci sınıfa geçen yaz okulu öğrencilerini ağırlayan Belediye Başkanı Polat, öğrencilere yapmış olduğu konuşmada, "Polis okulumuzda bu yazın gerçekleşen yaz kampında polis arkadaşlarımız sizlerle meşgul oldular. Size toplumsal kuralları öğrettiler. Asayiş konusunda, emniyet konusunda, size düşen görevi hatırlattılar. Pikniğe giderken neleri yapmamız gerektiğini ve neleri terk etmemiz gerektiğini öğrettiler. Çevre temizliği ve çevre duyarlılığı konusunda nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğrettiler. Çevreye çöp atmamamız gerektiğini öğrettiler. Ağaçlara ve çiçeklere nasıl bakmamız gerektiğini öğrettiler. Çoruh'a çöp atılmayacağını öğrettiler. Her şeyden önce birbirinizle nasıl arkadaş olmanız gerektiğini öğrettiler" dedi.

SPOR, ADAMA DİSİPLİNİ ÖĞRETİR

'Eğlenerek Öğrenelim Haftalık Yaz Programları'na katılan öğrencilerin çok şanslı olduğunu vurgulayan Başkan Polat, "Sizler eğer buraya katılmamış olsaydınız ya evinizde ya internet kafede geçecektiniz bilgisayarın başına, alacaktınız elinize bir silahı, sanal alemde karşınıza çıkanı öldürecektiniz. ya da sanal alemde karate yapacaktınız, judo yapacaktınız. Kendinizi karateci zannedip olay çıkaracaktınız. Genelde film izleyenler kendilerini "Cekıcen" olduğunu zannederler, "Bruce lee" olduğunu zannederler. Ama spor yapılarak öğrenilir. İzlenerek spor öğrenilmez. Hayatınız boyunca futbol izleseniz bile futbolcu olamazsınız. O kadar güreş izleyin ki yine de güreşçi olamazsınız. Güreşçi olmanın yolu alana inip terlemek, efor sarf etmek ve ahlak öğrenmektir. ve genelde spor yapan insanlar ahlaklı olurlar. Çünkü spor adama disiplini öğretir, kendi bedenine hakim olmayı öğretir. Sizler de bunları mutlaka öğrenmişsinizdir. Bundan sonraki senelerde de polis okulumuzun yaz kampında katılmanızı tavsiye ederim" diye konuştu.

İNSANLARA VE ÇEVREYE FAYDALI OLUN

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Belediye Başkanı Polat, öğrencilere başarılı olmaları konusunda yapmış olduğu tavsiyede, düzenli ve disiplindi ders çalışmaları gerektiğini belirterek, "Okullar açılıncaya kadar dinlenmenizi tavsiye ederim. Tabi kitap okuyarak, şiir yazarak, hikaye yazarak dinlenin. Yazdıklarınızı başkalarına anlatarak dinlenin. Çünkü insan boş durmamalı. Mutlaka bir şeyler yapmalıdır. İnsanlara ve çevreye faydalı olmalı. Hiçbir şey yapamazsanız bile bir kaba su doldurup yakınınızdaki kurumaya yüz tutmuş ağaçları sulayın. Mutlaka kendinize faydalı uğraşacak bir iş bulun. Ben başarılarınızın devamını dilerim. Sizler üzerinde emeği geçen Bayburt Polis Okulu teşkilatına, Bayburt adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER, MERAKLARINI GİDERDİLER

Çeşitli okullarda eğitim gören öğrenciler, ziyarette Belediye Başkanı Polat'a belediye hizmetleri hakkında merak ettikleri soruları sordular ve eğitim hayatlarının sonunda başarılı olabilmeleri için neler yapmaları gerektiği konusunda Belediye Başkanı Polat'tan öneri ve görüşlerini aldılar.

ÖĞRENCİLER, HEDİYELERLE UĞURLANDI

Öğrencilerle bir süre daha sohbet eden Belediye Başkanı Polat, ziyarette hazır bulunan Belediye Meclis Üyesi H. Gültekin Çobanoğlu ile birlikte öğrencilere içerisinde kitap ve çeşitli hediyelerin bulunduğu hediye çantası dağıttı ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaz Okulu Öğrencilerinden Belediye Başkanı Polat'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement