Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim - Son Dakika
Yerel

Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim

Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, "Yeni yıla fidan dikerek girelim" sloganıyla, merkez ve ilçelerde 16 bin fidan dikilmesini sağlayacak.

29.12.2014 12:39  Güncelleme: 17:40

Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü, Tekirdağ merkez ve ilçelerinde yılbaşı dolayısıyla fidan dağıtıyor.

Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan yılbaşı nedeniyle ormanlardan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmesini önlemek amacıyla Orman Genel Müdürlüğünün, "Yeni yıla fidan dikerek girelim" sloganıyla fidan dağıttıklarını belirtti.

Bir taraftan ücretsiz fidan dağıtımı yaparken diğer taraftan da ormanlardan yılbaşı çamı adı altında usulsüz fidan kesilmemesi için koruma ve kontrol önlemlerini artırdıklarını ifade eden Uzun, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz, usulsüz kesimleri önlemek için ormanlık alanlarda devriye gezmektedir. Dağıtım noktalarımızdan fidan alamayanlar Orman İşletme Müdürlüğümüze geldikleri takdirde fidan ihtiyaçları karşılanacaktır. 16 bin fidan dağıtacağız. Biz dağıttığımız bu fidanların yılbaşı öncesi veya sonrasında vatandaşlarımız tarafından uygun bir yere mutlaka dikilmesini, toprakla buluşturulmasını istiyoruz. Bu fidanlar saksıda veya balkonda uzun süre kalamaz, hayatiyetini yitirir. Konutların bahçelerine, mezarlıklara, doğadaki çeşme başlarına veya bir yol kenarına dikilebilir. Önemli olan doğada toprakla buluşmasıdır." - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement