Yıllardır Aynı Talep İçin Eyşem Yapıyorlar - Son Dakika
Yerel

Yıllardır Aynı Talep İçin Eyşem Yapıyorlar

Yıllardır Aynı Talep İçin Eyşem Yapıyorlar

Batman'da İHD üyeleri ve kayıp yakınları, 'Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın' sloganıyla her hafta düzenledikleri eylem için yine Atatürk Parkı'nda bir araya geldi.

01.12.2014 07:30

Eyleme MEYA-DER, KURDİ-DER, bazı sivil toplum örgütleri ile yurttaşlar katıldı.

Kayıp yakınları bu haftada ellerinde yakınlarına ait fotoğraflarıyla adalet talebinde bulundu. İHD Batman Şube Başkanı Mehmet Bagatır, eylemde yaptığı konuşmada, her hafta çocuklarının akıbetlerini öğrenmek isteyen annelerin sesinin bu devlet tarafından duyulmadığını belirterek, Mardin Kızıltepe'de henüz 18 yaşındayken JİTEM tarafından katledilmesinden 20 yıl sonra ailesinin kemiklerine ulaştığı Abdurrahman Olcay'a dikkat çekti.

Bagatır, "Yıllardır küçük yaşlardaki çocuklar hem kaybedildi hem de katledildi. Yıllardır bu çocukların akıbetleri bilinmiyor. Bu anneler her hafta her yerde çocuklarını arıyorlar. Biz buradan her hafta olduğu gibi devlete çağrılarda bulunuyoruz. Artık bu sorunu çözsünler Demokrasiye inanan ve kalıcı barışın savunucuları olarak, insan hakları savunucuları olarak ve Cumartesi anneleri olarak en temel insani taleplerimiz şunlardır; Faili meçhul ve zorla kaybettirme vakaaları etkin bir soruşturmayla bir an önce aydınlatılsın, Faili meçhul ve zorla kaybettirme dosyaları zaman aşımı kapsamından çıkarılsın ve gerekli yasal düzenlemeler yapılsın. Her gün başka bir tabut çıkacak diye korktuğumuz hasta mahpuslar meselesi bir an önce çözülsün adli tıp kurumunun yada adalet bakanlığının insafına bırakılmasın ve söz verilmiş olan yasal düzenlemeler bir ölüm haberi daha gelmeden yapılsın" dedi.

Bagatır'ın açıklamasının ardından konuşan İHD üyesi Fahrettin Asutay ise 1990'lı yıllarda kaybedilen veya katledilen kayıpların karanlıktan bir an önce aydınlığa çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, kayıpların akıbetinin açığa çıkarılmaması durumunda çözüm yönünde adımlar atılmasının zor olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmalar sonrası bu haftaki eylemde kısa süreli oturma eylemi ile sona erdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Yıllardır Aynı Talep İçin Eyşem Yapıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement