Yusufeli'de, "Kardan Boğa Şenliği" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Yusufeli'de, "Kardan Boğa Şenliği" Düzenlendi

Yusufeli\'de, "Kardan Boğa Şenliği" Düzenlendi

Çeşitli yarışmaların düzenlendiği şenlikte, kardan boğa ve yaban keçisi heykelleri yapıldı.

16.03.2014 17:25

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, "Kardan Boğa Şenliği" organize edildi.

Yusufeli Kaymakamlığınca düzenlenen ve ilçeye bağlı Yaylalar köyünde gerçekleştirilen şenlikte, renkli görüntüler ortaya çıktı. Kar topu oynayan ve kızaklarla kayan katılımcılar, eğlenceli dakikalar yaşadı.

Kızak, kayak, kano raftingi gibi çok sayıda yarışmanın da organize edildiği şenliğe, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci'nin yanı sıra Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Bahattin Yetim, Yaylalar köyü muhtarı İsmail Altunay ve yöre sakinleri katıldı.

Fransız turistlerin kayak gösterisi yaptığı şenlikte, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden bir grup öğrencinin yaptığı kardan boğa ve yaban keçisi heykelleri ilgi gördü.

Dereci, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörenin kış sporları için uygun olduğunu belirterek, "Yerli ve yabancı turistler bölgemize özellikle yaz aylarında ilgi gösteriyor. Bizde kış mevsiminde yöremizin ilgi görmesi için böyle bir etkinlik düzenledik" dedi.

Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Dereci, bu tür organizasyonların bölgenin tanıtımı açısından faydalı olduğuna inandığı kaydetti. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yusufeli'de, 'Kardan Boğa Şenliği' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement