'Zafer Yolu"Na Sıcak Asfalt Seriliyor - Son Dakika
Yerel

'Zafer Yolu"Na Sıcak Asfalt Seriliyor

\'Zafer Yolu"Na Sıcak Asfalt Seriliyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun sağladığı ödenekle Zafer Yolu'na, sıcak asfalt seriliyor.

12.08.2014 18:20

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun sağladığı ödenekle Afyonkarahisar Belediyesi tarafından Şuhut Çakırözü köyünden Kocatepe'ye kadar uzanan yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki Zafer Yolu'na, sıcak asfalt seriliyor.

Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez sıcak asfalt serilen Zafer Yolu'ndaki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Zafer Yolu'nun, Afyonkarahisar Belediyesi personel, araç ve ekipmanlarıyla asfaltlandığını söyledi.

Çalışmanın finans kaynağının ise Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu olduğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

"Kocatepe'de verilen mücadelenin Kurtuluş Savaşı'nın en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu bilindiği gibi, Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarıyla beraber, 25 Ağustos gecesi Şuhut Çakırözü köyünden şu an sıcak asfalt serdiğimiz Zafer Yolu'nu kullanarak zor şartlar altında Kocatepe'ye ulaşırlar. Büyük Taarruz buradan 26 Ağustos sabahı başlatılır ve 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar'ın kurtuluşuyla son bulur. Kocatepe'nin bu kadar öneme sahip olmasına rağmen, 2002 yılı öncesine kadar gereken ilgiyi görmediğini 2002 yılı sonrası AK Parti hükümetleri döneminde, hem Şuhut Çakırözü Köyü Kocatepe arası hem de Kocatepe Afyonkarahisar arasındaki yollar asfaltlandı. 2007 yılından bu yana Kocatepe'ye yapılan hizmetler aşikardır." - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Zafer Yolu'Na Sıcak Asfalt Seriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement