Diyarbakır Surlarında Çocuk Sergisi - Son Dakika
Anne Çocuk

Diyarbakır Surlarında Çocuk Sergisi

Diyarbakır Surlarında Çocuk Sergisi

Yenişehirli çocuklar, bir yıl boyunca yaptıkları eserleri, tarihi surların altında düzenledikleri bir sergiyle Diyarbakırlıların beğenisine sundu.

19.05.2014 10:05

Çocuk Eserleri Sergisi 7 yıldır devam eden bir etkinlik. Diyarbakır'ın tüm ilçeleri açık bir havada düzenledikleri sergilerle çocukların eserlerini sunmalarına imkan sağlıyor. Yenişehir ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'Surların Altında' isimli sergi açıldı. İlçe Milli eğitimin verdiği bilgilere göre sergiye 50 okul katılım sağladı.

Sergiye her okul farklı farklı eserlerle katıldı. Sergide renkli resimler, kağıt ve şişe aksesuarlar, duvar saatlari, ev ve insanların ihtiyaçlarına göre sanatsal ve teknik icatlar, küçük çocukların elişleri ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.

Sergi hakkında konuşan sanat öğretmeni Abdullah Şengül öğrencilerini bir nehre benzeterek kendilerinin yalnızca onlara yol gösterdiğini, üretimlerin tamamen öğrencilere ait olduğunu dile getirdi. Şengül sözlerine şöyle devam etti: "Biz öğrencilerimizden bölgenin motif ve renklerine ağırlık vermelerini istedik. Bunlar bir yıllık üretimler ve öğrencilerimiz gerçekten de büyük gelişim sağladı."

Berfin adındaki öğrenci duygularını dile getirirken, kendilerine gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, Diyarbakır'a kendi eserlerini görmeye gelen insanların onları motive ettiklerini vurguladı. Berfin ayrıca en çok teknik icatların insanların ilgilerini çektiğini ve kendilerine "Bunları nasıl yaptınız" şeklinde soruların sorulduğunu dile getirdi.

Öğrenci ve öğretmenler sergi alanınında piknik yapmayı da ihmal etmediler. Diyarbakır surları altında öğretmen, öğrenci ve ziyaretçiler müzik, halay ve yöresel yemekler eşliğinde güzel bir gün geçirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Anne Çocuk Diyarbakır Surlarında Çocuk Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement