Türkiye'de hem hızlı tüketim ürünleri hem de tütün sektöründeki en büyük firmalardan biri olan British American Tobacco (BAT), çoklu ülke, çok dilli raporlama ve iş analitikleri altyapısını Metric danışmanlığında oluşturdu. Proje sayesinde, tek bir veri ambarı ve tek bir mantıksal ara katman kullanılarak, birden fazla dilde, birçok ülkeye hizmet verebilen bir raporlama altyapısı kuruldu.
Türkiye'de hem hızlı tüketim ürünleri hem de tütün sektöründeki en büyük firmalardan biri olan British American Tobacco (BAT), çoklu ülke, çok dilli raporlama ve iş analitikleri altyapısını Metric danışmanlığında oluşturdu. Proje sayesinde, tek bir veri ambarı ve tek bir mantıksal ara katman kullanılarak, birden fazla dilde, birçok ülkeye hizmet verebilen bir raporlama altyapısı kuruldu.
Projede kullanılan SAP Business Objects Çözümleri (SAP Business Objects Designer, SAP Business Objects WebIntelligence) daha verimli planlar ve analizler yapılabilmesini sağladı. Tek bir rapor yapılarak farklı ülkelerdeki ihtiyaçlar giderilirken, her kullanıcının raporları kendi dilinde analiz edebilmesine imkan tanındı. Bunun yanı sıra, tek bir platform ve altyapı yönetim çalışmaları yapılarak yönetim ve destek maliyetleri azaltıldı.
Metric Yönetici Danışman Abdullah Çekin; projenin ana hedeflerini farklı ülkelere ait raporlama taleplerinin tek bir ortamdan sağlanabilmesi, aynı ülkede çalışan ve farklı uyruklara sahip kullanıcıların aynı rapor üzerinde ilgili ülkenin verisini farklı dillerde analiz edebilmesi, hem rapor datalarının hem de metadataların farklı dillerde sunulabilmesi olarak özetledi.
Çekin, "BAT'nin bu doğrultuda, önümüzdeki dönemde Metric işbirliği ile varolan raporlama altyapısını SAP Business Objects ile devam ettireceğini, oluşturulan altyapı kullanılarak farklı ortamlarda ve farklı raporlama arayüzleri ile yeni raporlamalar yapılacağını" ifade etti.
8 farklı ülkeye hizmet veren BAT EEMEA Pazarlama Çözüm Merkez Müdürü Güran Fazla, Metric hakkında şunları söyledi: " İş zekası projelerindeki yıllara dayanan deneyimlerinden dolayı bu ve diğer projelerimizde Metric ile çalıştık. Bunda Metric'in, çok uluslu projelerde ve özellikle iş analitiklerinde hem yönlendirici hem de tecrübeli olması, daha önce beraber yapmış olduğumuz başarılı projelerin bulunması ve aynı ekip olma sinerjisinin yakalanmasının çok büyük önemi bulunmaktadır. Metric, kısa bir sürede üstün bir çalışma ile tüm taleplerimizi yerine getirmeyi başardı."
British American Tobacco Grubu, dünya genelinde 180 ülkede faaliyet gösteriyor. 39 ülkedeki 46 fabrikasıyla üretim yapan Grup, toplamda doğrudan 55 binin üzerinde kişiye iş imkanı sağlıyor.
Son Dakika › Basın Bültenleri › Bat, Çoklu Ülke, Çok Dilli Raporlama ve İş Analitikleri Altyapısını Metric Uzmanlığında Yönetiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?