İş Yerinde Bağlılığa En Yeni Yaklaşım: Flow Koçluk Modeli - Son Dakika
Basın Bültenleri

İş Yerinde Bağlılığa En Yeni Yaklaşım: Flow Koçluk Modeli

İş Yerinde Bağlılığa En Yeni Yaklaşım: Flow Koçluk Modeli

Tüm dünyada olay yaratmış "FLOW Modeline" dayanan Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu, iş ve özel yaşamda bireysel mutluluk ve maksimum verim ile sürdürülebilir gelişimi hedefliyor.

05.02.2014 17:31

Tüm dünyada olay yaratmış "FLOW Modeline" dayanan Profesyonel Koçluk Sertifikasyonu, iş ve özel yaşamda bireysel mutluluk ve maksimum verim ile sürdürülebilir gelişimi hedefliyor. Bu anlamda da geleneksel yaklaşımlardan farklılaşarak geliştirilmiş en son teknolojiye sahip, yeni nesil akredite 'Koçluk Programı' olma özelliğini taşıyor.

Mart 2014'te İstanbul'da başlayacak olan Flow Coaching International 'Flow Koçluk Sertifikasyonu', günümüzün iş yaşamı ve özel yaşamında tatmin ve verimlilik ile sürekli gelişimi yakalamakla ilgilenen bilim adamı Mihaly Csikszentmihalyi tarafından geliştirilmiş Flow modeli prensip ve ilkelerine dayanıyor. Bu anlamda gelenekçi yaklaşımlardan ayrılan Flow Koçluk Modeli, çağımız insanının ve günümüz iş yaşamının zorlu koşullarının gelişim ihtiyaçlarını temel alarak, geliştirilmiş en son teknolojiye sahip özgün bir koçluk yaklaşımı olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda pek çok işletmenin 'Çalışan Bağlılığı' oluşturmanın önemini kavradığı günümüzde yetkinlik ve öğrenme düzeyini optimal seviyeye çekebilmenin yöntemleri de Flow Koçluk Modeli'nin temel çıktılarını oluşturan konular arasında yer alıyor.

Akış'ın İçindeki Mutluluk 'Flow Modeli'

Chicago Üniversitesi Psikoloji Bölümü kurucusu Macar asıllı Mihaly Csikszentmihalyi, 25 yılı aşkın süredir 'Yaşamaya Değer Bir Hayatın Nasıl Mümkün Olduğunu' araştırmaktadır. Mihaly, kişilerin yapmaktan mutlu oldukları işlerle uğraşırken akışta olduklarını ve o esnada fiziksel varlıklarından kopup, zamandan ve mekandan bağımsız olarak hareket ederek bilince giren bilgiyi denetlediklerini ve bu sayede yaşam kalitelerinin yükselerek mutluluğa ulaşıldığını ortaya koyuyor. Ancak Mihaly burada 'Yetkinlik' ve 'İşin Zorluk' derecesi arasındaki orantıya dikkat çekiyor. Bu iki oran optimum düzeydeyse 'akış' yani yaratıcılık ve tatmin sağlanıyor. Ancak artı ya da ekside olduğu durumlarda kaygı, stres, ya da tatminsizlik oluşuyor.

25 yıllık bir araştırma sonucunda geliştirilen Flow modelinin kendisi için ayrıştırıcı bir faktör olduğunu belirten Program Direktörü ve Sanat Terapisti Talyaa Vardar; "FLOW Koçluk Modeli'nin esas alan Koçluk Programımız 'da bu yaklaşımın profesyonel hayata olan yansımalarını gösteriyoruz. Kişi hem yetkinliklerini geliştiriyor olmalı hem de kendini gelişim için zorlamalı. Bu sayede de sürdürülebilir gelişime odaklanmalı ve yaratıcı potansiyelini keşfederek bireysel tatmine ulaşmalı "diyor.

Flow Modelinin yanı sıra, iş ve özel yaşamda kişiyi çoklu boyutlarda kapsayacak yaratıcı sanat terapisi teknikleri; beyin bilimindeki son gelişmeler, kişideki inanç sistemi ve sürdürülebilir stratejilerin planlama metotlarını esas alan Flow Koçluk Modeli, bağlılık ve memnuniyetin temelinde yatan anlam kavramını vurgularken sürdürülebilirliği hedefliyor. 14-15-16 Mart tarihlerinde ilk modülü başlayacak olan program; üst-orta düzey yöneticilerin yanı sıra, hayatına yeni bir yön vermek isteyen, kişisel gelişime meraklı olan ve Koçluğa ilgi duyanlar ile bunu bir mesleğe dönüştürmek isteyen katılımcıları bekliyor.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri İş Yerinde Bağlılığa En Yeni Yaklaşım: Flow Koçluk Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement