Modanisa.com'a 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika
Basın Bültenleri

Modanisa.com'a 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım

Modanisa.com\'a 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım

Dünyadaki 1 numaralı İslami giyim sitesi olan Modanisa.com'a, Saudi Telecom Grubu'nun risk sermayesi fonu olan STC Ventures 5,5 milyon dolarlık yatırımla ortak oldu.

12.03.2015 17:59

Dünyadaki 1 numaralı İslami giyim sitesi olan Modanisa.com'a, Saudi Telecom Grubu'nun risk sermayesi fonu olan STC Ventures 5,5 milyon dolarlık yatırımla ortak oldu. Girişimcilerle yatırımcıları finansman ve likidite elde etmek amacıyla bir araya getirmek üzere kurulan ve yaklaşık 200 üyeye ulaşan Borsa İstanbul Özel Pazar platformunda ilk ortaklık anlaşması Modanisa.com ile Saudi Telecom grubu arasında gerçekleşti.

Borsa İstanbul Özel Pazar'da, Modanisa ile Saudi Telecom Grubu'nun risk sermayesi fonu olan STC Ventures'in ilk ortaklığı gerçekleştirmeleri dolayısıyla 25 Şubat Çarşamba günü imza töreni düzenledi.

Borsa İstanbul Fuayesi'nde gerçekleştirilen törene, Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, Modanisa CEO'su Sami Güzel ile şirketin kurucu ortakları Kerim Türe, Lale Tüzün, Modanisa yatırımcılarından Hasan Aslanoba, IEG Global'den Direktör Jan Fomferra, Serkan Usanmaz ve STC Ventures Fon Yönetici ortağı Aiman Al-Atiqi de katıldı.

Törende konuşan Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, Özel Pazar, "Kuruluşundan itibaren üç ay gibi kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen büyük ilgi gördü. Bugün Özel Pazar'daki ilk ortaklık anlaşması gerçekleşti. Modanisa ve Saudi Telecom'un iştiraki bir girişim sermayesi fonu olan STC Ventures arasında gerçekleşen bu anlaşma, Özel Pazar'ın, kısa sürede gerek Türkiye'de gerekse içinde bulunduğumuz bölgede özel sermaye yatırımı yapacakların ve finansman arayanların en büyük buluşma noktası olacağı yönündeki inancımızı güçlendiriyor. Bu vesileyle, Özel Pazar'daki bu anlaşmanın hayırlı olmasını dilerim" dedi.

Zafer, Özel Pazar'ın kuruluşunun üzerinden henüz kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen üye sayısının yaklaşık 200'e çıktığı bilgisini vererek, şunları söyledi:

"Türkiye İnovasyon Haftası'nda Özel Pazar'a ilişkin Borsa İstanbul'a 'Yılın En İnovatif Girişimi' ödülü, Başbakanımız tarafından bizzat takdim edildi. Aynı zamanda Borsa İstanbul Avrupa Melek Yatırım Fonu Toplantısı'nda, 'Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa' ödülüne de layık görüldü. Bugün bizim için en büyük ödül olan gelişmeyi, Özel Pazar'da gerçekleşen ilk ortaklık anlaşmasını kutluyoruz. Türkiye'nin önde gelen online tesettür giyim alışveriş platformlarından Modanisa ile Saudi Telecom'un iştiraklerinden girişim sermayesi fonu STC Ventures arasındaki 5,5 milyon dolarlık tutarındaki bu anlaşma bir çok açıdan önem arz ediyor."

Gerçekleşen bu ilk işlemde karşı tarafın uluslararası yatırımcı olmasının ayrı bir önemi olduğuna işaret eden Hüseyin Zafer, bu kapsamda Özel Pazar'ın İstanbul'un uluslararası finans merkezine dönüşümünde çok önemli rol oynayacağını söyledi.

Zafer, anlaşmanın Türkiye'deki girişimcilerin yenilikçi fikir ve uluslararası vizyon açısından çok önemli noktada olduğunu gösterdiğini belirterek, "Bunun yanında gerekli imkanların sağlanması ve uygun finansal altyapının sunulması halinde Türkiye'de girişimcilerimizin ve sermaye piyasamızın hızla gelişme yönünde nasıl bir potansiyele sahip olduğunu da gözler önüne seriyor. Borsa İstanbul olarak şirketlerimizi ve yatırımcılarımızı desteklemeye, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Modanisa Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe de, hedeflerinin Borsa'da halka açılmak olduğunu belirterek, anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türe yaptığı konuşmasında; "Türkiye'nin ilk, dünyanın en büyük muhafazakar giyim alışveriş sitesi Modanisa.com olarak, Özel Pazar aracılığıyla toplamda 5,5 milyon dolar değerinde yatırım tutarına ulaştık. İEG Global aracılığı ile Oger Telecom ve Türk Telekom'un da kontrol hisseleri sahibi Suudi yatırım devi Saudi Telecom'un yatırımı Modanisa'ya güç kattı. Saudi Telecom'un yatırımının bir önemli noktası da Türkiye'deki ilk yatırımı için Modanisa'yı tercih etmiş olması. Türkiye yaklaşık 39,3 milyar dolarlık İslami giyim tüketim hacmi ile pazarın başında yer alıyor. E-ticaret ayağında ise; potansiyel harcama 474 milyon dolar. internet tarafında kurulduğumuz günden bu güne, ürün çeşitliliği, günlük ziyaretçi sayısı, ürün satış kapasitesi ile lider bir konumda ilerliyoruz ve online tesettür giyim tarafında yüzde 35'in üzerinde bir pazar payına sahibiz. Yurt içi ve yurt dışından milyonlarca kadın, günlük giyim, gece kıyafetleri, şal, eşarp ve aksesuar ihtiyaçları için Modanisa'yı ziyaret edip, son moda trendleri hakkında fikir sahibi olmakta ve alışveriş yapıyorlar. Yurt dışında yaklaşık 57 ülkeye ihracat yapıyoruz. Müslüman nüfusun yoğunlukta olduğu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Amerika'dan Avustralya'ya kadar birçok ülkeye ulaşıyoruz. 30 bin çeşit ürün ve 300'ü aşkın marka ile Modanisa, aylık 4,5 milyon ziyaretçisi, 25 milyondan fazla sayfa gösterimi ve facebook sayfasındaki 1.8 milyon takipçisi ile büyümeye devam ediyor" dedi.

Borsa İstanbul yerleşkesinde atılan imza ile Türkiye'de ilk yatırımını yapacak fon, bu yatırımla Türkiye pazarına da giriş yapmış ve benzer yabancı fonların ülkemizdeki yatırım fırsatlarını değerlendirmeleri açısından da güzel bir örnek oluşturarak yeni yatırımlara da kapı aralamış oldu. Daha önce Modanisa'ya iki kez yatırım yapan Aslanoba Capital ise ortaklık oranını koruyarak sermaye artırımına katılma kararı aldı.

Çifte Ödüllü Pazar

Türkiye Melek Yatırımcılar Derneği (TBAA) ve Avrupa Melek Yatırımcılar Ağı (EBAN) tarafından "Bölgede Girişimciliği En Çok Destekleyen Borsa" ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında Yılın En İnovatif Girişimi ödülüne layık görülen Özel Pazar'da Modanisa yatırımıyla birlikte ilk işlem gerçekleşmiş oldu. Pazarda halen 10 üyenin ortaklık görüşmelerine devam ettiği bildirildi.

Yeni Girişimler ile Yükselen Girişimler Nitelikli ve Melek Yatırımcılara Doğrudan Erişim İmkanı Bulacak

Halka açılmadan pay alım-satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan Özel Pazar, şirketlere SPK mevzuatından muaf olarak finansman bulma, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlama, yatırımcılara ise hem yeni yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını likide edebilme imkanlarını sunuyor.

Özel Pazar sayesinde hem erken aşama Yeni Girişimler, hem de girişiminde yol kat ederek belirli bir büyüklüğe erişmiş Yükselen Girişimler, nitelikli ya da lisanslı melek yatırımcılara doğrudan erişim imkanı buluyor. Pazar'da, ortaklık ve pay alım-satım sürecinde ihtiyaç duyulan hukuki ve finansal danışmanlık gibi birçok konuda şirketler ile yatırımcılara destek olacak Servis Sağlayıcılar ve Aracılar ile Borsa İstanbul'un anlaşmalı çözüm ortakları da yer almakta olup, gerekli olan tüm hizmetler www.bistozelpazar.com ve www.bistprivatemarket.com platformundan sunuluyor.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Modanisa.com'a 5,5 Milyon Dolarlık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement