Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupasımuhteşem Bir Showla Sona Erdi - Son Dakika
Basın Bültenleri

Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupasımuhteşem Bir Showla Sona Erdi

Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupasımuhteşem Bir Showla Sona Erdi

BASIN BÜLTENİDİR.

16.08.2010 12:28

BASIN BÜLTENİDİR.

2005 yılından beri Sportworks tarafından organize edilen , Türkiye Yelken Federasyonu himayesinde, Alaçatı Belediyesi desteği ile gerçekleşen, Profesyonel Windsurf’çüler Birliği’nin (PWA) Windsurf Dünya Kupası 4. ayak yarışları Alaçatı Surf Arena’da gerçekleşti.

Alaçatı Belediyesi tarafından özel olarak tahsis edilen Alaçatı Surf Arena’da 9 Ağustos Pazartesi günü başlayan ve 32 ülkeden 64 erkek, 21 kadın toplam 85 profesyonel windsurf sporcusunun katıldığı Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası final gününde de rüzgarın yeterli olmaması nedeniyle yarış yapılamadı.

Dünya’nın en iyi slalom windsurfçülerinden, 2009 Dünya Şampiyonu ve 49.09 deniz mili ile Dünya Hız Rekortmeni Antoine Albeau, 12 kez Dünya Şampiyonu Björn Dunkerbeck, dünya sıralamasında ilk sıralarda yer alan Finian Maynard, Kevin Pritchard kadınlar kategorisinde Karin Jaggi, Valerie Arrighetti gibi Milli Sporcularımız, Enes Yılmazer, Ertuğrul İçingir ,Bora Kozanoğlu, Emirrhan Kolburan, Remzi Kocakıran, Berk Yalgın, Ufuk Sönmez, Erkan Morgan, Burak Dalgıç ve Ege Şefik Kurt’un aralarında bulunduğu 10 erkek,

Çağla Kubat, Lena Aylin Erdil; Melek Toraman, Burçe Vardarlı, Dilara Uralp, Deniz Şekercioğlu olmak üzere 6 kadın sporcumuz topl am 55.000 €’luk ödül için mücadele etti.

Şampiyonada ilk iki gün erkekler ve kadınlar kategorisinde yapılan 4 yarış sonucu geçerli oldu.

Pegasus Airlines PWA Alaçatı Erkekler Şampiyonu Amerika’lı Micah Buzianis olurken,

2.liği Fransız Antoine Albeau 3. İngiliz Virgin Adalarından Finian Maynard kazandı.

Türk sporcularımızdan Bora Kozanoğlu 6. Enes Yılmazer ise 10. sırada yer aldı.

Pegasus Airlines PWA Alaçatı Kadınlar Şampiyonu Fransız Valerie Arrighetti olurken,

2.liği İsviçre adına yarışan Karin Jaggi elde etti.

3.lüğü Ermenistan adına yarışan Sarah Hebert elde etti.

Türk sporcularımızdan Çağla Kubat 7. olurken, Lena Aylin Erdil 12.oldu.

Ödül törenine Pegasus Airlines Genel Müdürü Sertaç Haybat, İz air Genel Müdürü Güral Yüksel, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Pegasus Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Katıldı.

Muhittin Dalgıç “ Şampiyona’ya emeği geçenlere teşekkür ederek, gelecek yıl daha bol rüzgarlı bir yarış temenni ettiklerini belirtirken, buyıl yapılan yeni arenanın daha da geliştirileceğini söyledi. “ Ali Sabancı ise 4 yıldır ana sponsorluğunu üstlendikleri Windsurf Dünya Kupası’nın aile geleneği halini aldığını belirterek, sponsorluklarının devam edeceğini Alaçatı’nın çok değerli bir merkez olduğunu belirtti.

PWA Windsurf Dünya Kupası’nı takip eden sporcularımız arasında Çağla Kubat Dünya Sıralamasında 5.liğini korurken, genç sporcumuz Enes Yılmazer 16.lığa yükseldi.

PWA Dünya Windsurf Kupası’nda Alaçatı yarışları sonrasında Eylül ayında Almanyada sona erecek Şampiyona öncesinde Dünya Genel KLasmanı söyle belirlendi;

1. Antoine Albeau

2. Björn Dunkerbeck

3. Micah Buzianis

4. Finian Maynard

5. Cyril Moussilmani

16. Enes Yılmazer

Eylül Ayında Fransa’da sona erecek PWA Kadınlar Windsurf Dünya Kupası Genel Klasmanı;

1- Karin Jaggi

2- Sarah –Quita Offringa

3- Alice Arutkin

4- Sarah Hebert

5- Çağla Kubat

Sporcular ve seyirciler POWER FM DJ’i Funky C’nin müziği eşliğinde keyifli anlar yaşarken, Zumba Fitness Party’nin latin ritimleri ile coştular. Herkesin katılımına açık olarak gerçekleşen “Foster's Bikini Dancing ” bikinili dans yarışmasında, ödüller kazandılar. Ödül töreni öncesinde düzenlenen Pegasus Airlines Percussion show ile PWA Windsurf Dünya Kupası bir kez daha hafızalarda unutulmaz anılar bıraktı.

Pegasus Airlines ana sponsorluğunda gerçekleşecek PWA Windsurf Dünya Kupası’nın Co-sponsorları; DELL, Budget, Solto Alaçatı Hotel, Official Beer; Foster’s Destek Sponsoru; Port Alaçatı,

Medya Sponsorları: Power FM, Show Plus, Spormax , Boxer

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri Pegasus Aırlınes Pwa Wındsurf Dünya Kupasımuhteşem Bir Showla Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement